ΤΟΠΙΚΑ posted by

Οι Πυγμαίοι και οι Ελέφαντες

Οι Πυγμαίοι και οι Ελέφαντες

Γράφει ο Δημήτρης Τοπάλης

Το σημερινό μου άρθρο το αφιερώνω …εξαιρετικά στον Τούρκο Πρόεδρο και στον Τούρκο Υπουργό των εξωτερικών, επειδή με την διαστρέβλωση των γεγονότων και την αδιανόητη προκλητικότητά τους κοντεύουν να γίνουν φαιδροί και καταγέλαστοι.

Οι πυγμαίοι, κ. Ερντογάν και κ. Τσαβούσογλου, είναι ένας λαός που ζει στην κεντρική Αφρική και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το πολύ μικρό ύψος των ανδρών και των γυναικών. Ο ψηλότερος πυγμαίος φτάνει στο ύψος του ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών.

Ζουν μέσα στη φύση και εκμεταλλεύονται παντοιοτρόπως τα ελέη, που τους παρέχει η χλωρίδα κι η πανίδα της περιοχής τους. Ένας από τους καλύτερους …μεζέδες των πυγμαίων είναι το ωμό κρέας του ελέφαντα!!!

Το περίεργο είναι ότι οι πυγμαίοι δεν έχουν πυροβόλα όπλα, ούτε μακριά σπαθιά, ούτε σιδερένια ακόντια, ούτε κανόνια, αεροπλάνα, πυραύλους και άρματα μάχης. Το όπλο, με το οποίο σκοτώνουν ένα ελέφαντα, είναι ένας  μικρός σουγιάς, πολύ κοφτερός ομολογουμένως.

Αν συναντήσουν κάποιον ελέφαντα στο δάσος, τον περικυκλώνουν οι άνδρες και ορισμένοι απ’ αυτούς, για να του αποσπάσουν την προσοχή, συγκεντρώνουν χόρτα και φρέσκα κλαδιά και του τα προσφέρουν για να τον απασχολήσουν.

Άλλοι άνδρες με τα μικρά μαχαιράκια στο χέρι τρέχουν πλησιάζουν τον ελέφαντα και με επιδέξιες κινήσεις κόβουν τους τένοντες των ποδιών του ελέφαντα κοντά στο πέλμα του. Για να ολοκληρώσουν το έργο τους, χρειάζονται αρκετή ώρα και, ασφαλώς, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να σκοτωθούν από τον εξαγριωμένο ελέφαντα.

Στο τέλος όμως πάντα τα καταφέρνουν. Ο ελέφαντας, με κομμένους τους τένοντες των ποδιών του, κάποια στιγμή σωριάζεται στο έδαφος. Από κει και πέρα η λεία είναι εύκολη υπόθεση στα επιδέξια χέρια των πυγμαίων, που ειδοποιούν όλη τη φυλή και επιδίδονται σε ένα πλουσιοπάροχο συμπόσιο.

Την ιστορία αυτή τη διάβασα σε κάποιο από τα κυνηγετικά περιοδικά, που κυκλοφορούσαν κάποτε και περιέγραφαν τις ιστορίες των κυνηγών, που διοργάνωναν σαφάρι στην Αφρική. Θα μπορούσα κ. Ερντογάν και κ. Τσαβούσογλου να σας μιλήσω για το Δαβίδ και για το Γολιάθ ή για το Νέστορα και το Ρωμαίο γίγαντα Λυαίο.

Επειδή όμως αυτά τα γεγονότα συνδέονται με την Ιουδαϊκή και τη Χριστιανική θρησκεία δεν σας ενδιαφέρουν μια και εσείς είστε σουνίτες μουσουλμάνοι.

Προτίμησα, λοιπόν, να περιγράψω το κατόρθωμα των πυγμαίων και να σας υποδείξω να μη φέρεστε προκλητικά έναντι της Ελλάδας.

1 Comment

  • Απαράδεκτο άρθρο με έντονα ρατσιστικές διαθέσεις. Νομίζω ότι και το δικό σας ύψος δεν ξεπερνάει τον μέσο όρο των πυγμαίων 1,50 μ. Ωστόσο ως χαρακτηριστηκό των πυγμαίων θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και το πάχος (το οποίο πλησιάζει στο δικό σας) όσων ζουν μέσα στη φύση και εκμεταλλεύονται παντοιοτρόπως τα ελέη, που τους παρέχει η χλωρίδα κι η πανίδα της περιοχής τους. Τέλος αν Κεντρική Αφρική είναι η Μικρά ΜΑΣ Ασια, μάλλον ζείτε στο Τσιμπουτί. Και πάλι απαράδεκτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *