ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Μεγάλη διάκριση για τον ΑΘΛΟ Αλεξάνδρειας: Αργυρό μετάλλιο στην Κεντρική Μακεδονίας για την εφηβική ομάδα

Μεγάλη διάκριση για τον ΑΘΛΟ Αλεξάνδρειας: Αργυρό μετάλλιο στην Κεντρική Μακεδονίας για την εφηβική ομάδα

Ακόμη μια μεγάλη διάκριση ήρθε να προστεθεί στην σπουδαία διαδρομή της εφηβικής ομάδας της Ακαδημίας Άθλος Αλεξάνδρειας την τελευταία διετία.

Με την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι έφηβοι της ομάδας της πόλης μας από την Έδεσσα όπου και διεξήχθη το finalfourτης ΕΚΑΣΚΕΜ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η εφηβική ομάδα του Άθλου επικράτησε στον ημιτελικό του ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ με σκορ 89-64 και βρέθηκε στον τελικό απέναντι στον ΠΙΕΡΙΚΟ-ΑΡΧΕΛΑΟ, ομάδα που είχε κατακτήσει τον τίτλο και την περσινή περίοδο.

Ο τελικός ήταν διαφήμιση του μπάσκετ για τις αναπτυξιακές ηλικίες και μια πραγματική μάχη σώμα με σώμα των δύο φιναλίστ, με τον Πιερικό να παίρνει ένα σημαντικό προβάδισμα στην αρχή του αγώνα και τον Άθλο στο δεύτερο ημίχρονο με τους αθλητές τους να βγάζουν τεράστια ψυχικά αποθέματα,να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια και να προσπερνά με τρεις πόντους 7’ πριν τη λήξη του αγώνα.

Το παιχνίδι έγινε πραγματικά γκραν-γκινιόλ με το σκορ 81-80 και τον Πιερικό πιο ψύχραιμο και τυχερό στο τελευταία δευτερόλεπτα να σημειώνει τέσσερις αναπάντητους πόντους(85-81) και να κατακτά στο νήμα το πρωτάθλημα Εφήβων με τον Άθλο να παίρνει τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα της πόλης μας, με μόλις έξι χρόνια ζωής από την ίδρυσή της, για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκεται στο τελικό της διοργάνωσης προσπερνώντας ιστορικούς μπασκετικά  συλλόγους αλλά και πολύ μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις.

Επίσης με τα αποτελέσματα της δείχνει ότι αποτελεί την μεγάλη Μπασκετική δύναμη της περιοχής μας στις αναπτυξιακές ηλικίες και ομάδα που κερδίζει με την αγωνιστική και εξωαγωνιστική της παρουσία τον σεβασμό και γιατί όχι τον θαυμασμό όλης της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *