ΤΟΠΙΚΑ posted by

Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Επικοινωνίας; Η ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ στο Dyslexia Center στην Αλεξάνδρεια δίνει τη λύση

Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Επικοινωνίας; Η ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ στο Dyslexia Center στην Αλεξάνδρεια δίνει τη λύση

Η Λογοθεραπεία είναι η Επιστήμη που ασχολείται με τη θεραπεία των διαταραχών έκφρασης προφορικού λόγου, ομιλίας και λεκτικής επικοινωνίας, ανεξαρτήτως αιτιολογίας, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Πιο συγκεκριμένα, στις διαταραχές αυτές περιλαμβάνονται:

* Καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ομιλίας και του λόγου

* Αρθρωτικές Διαταραχές (δυσκολία στην εκφορά φθόγγων, π.χ. ρ, λ, σ, ζ, κλπ)

* Φωνολογικές Διαταραχές (προβλήματα στη σωστή αντίληψη των ήχων)

* Τραυλισμός

* Γλωσσικές δυσκολίες που οφείλονται σε Νοητική Υστέρηση

* Βαρηκοΐα – κώφωση

* Διαταραχές χρήσης της γλώσσας – Πραγματολογικές Διαταραχές (Αυτισμός, Σύνδρομο Asperger, Σημασιολογική – Πραγματολογική διαταραχή).

Η Λογοθεραπεία βοηθάει στη σωστή άρθρωση, στη διόρθωση ή εξάλειψη του τραυλίσματος, στην έγκαιρη κάλυψη ελλείψεων στο λεξιλόγιο, στη σωστή παραγωγή και διαμόρφωση ενός ήχου, σε περιπτώσεις βαρηκοΐας ή κώφωσης κλπ.

Κυρίως σε ότι αφορά στα παιδιά, φαινόμενα όπως περιορισμένη ομιλία, δυσκολία στην κατανόηση γλώσσας, εξάρτηση από οπτικά ερεθίσματα και δυσκολία απόκρισης σε ερωτήσεις, περιορισμένη κοινωνική αλληλεπίδραση, ηχολαλία (άμεση ή καθυστερημένη επανάληψη εκφράσεων άλλων ατόμων, ιδίως των τελευταίων λέξεων και φράσεων), αποτελούν ενδείξεις που πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς και να τους οδηγήσουν στον ειδικό για αξιολόγηση και έγκαιρη αντιμετώπιση.

Στα κέντρα της Dyslexia Centers, σε όλη την Ελλάδα, εφαρμόζονται, παράλληλα με τις κλασικές, όλες οι πιστοποιημένες πρωτοποριακές μέθοδοι αντιμετώπισης των διαταραχών λόγου. Κλείστε ραντεβού στο κέντρο που βρίσκεται πλησιέστερα σε σας και εμπιστευθείτε τους έμπειρους λογοθεραπευτές μας για αποτελεσματική αντιμετώπιση όποιου σχετικού θέματος σας απασχολεί.

⏰ Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 13:30-21:30

☎️ Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2333-304949

📌 Δ/νση: Ταγματάρχη Γεωργούλη 23, 1ος όροφος, Αλεξανδρεια

🌎 Περισσότερες πληροφορίες στο: www.dyslexiacenters.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *