ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: «Αρνούμαστε να λειτουργήσει η ΕΒΖ στο Πλατύ σαν αποθήκη»

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: «Αρνούμαστε να λειτουργήσει η ΕΒΖ στο Πλατύ σαν αποθήκη»

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών του δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Μετά τις υποσχέσεις του ενοικιαστή των δύο Εργοστασίων Ζαχάρεως (Πλατύ, Σέρρες) κυριου Καραθανάση, κατα το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωση τη συνάντηση της Κυριακής 16/2/2020, παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού Ημαθίας και του Δημάρχου Αλεξανδρείας.

Βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να επαληθευτούν οι φόβοι μας για τη μη λειτουργία του εργοστασίου Πλατέος και τη παύση της τευτλοκαλλιέργειας στους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης και Θεσσαλονίκης, μετά και τη σημερινή (17/2/2020) ανακοίνωση του τιμολογίου παραλαβής τεύτλων από τη Royal Sugar για το 2020, η οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι στην Ελληνική επικράτεια θα λειτουργήσει μόνο το εργοστάσιο Σερρών, χωρίς να αναφέρεται η οποιαδήποτε λειτουργία κέντρων παραλαβής και η ενσωμάτωση, στο τιμολόγιο, των μεταφορικών.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε ότι το εργοστάσιο Πλατέος θα λειτουργήσει απλά σαν αποθηκευτικός χώρος. Είμαστε αντίθετοι, στη συνειδητή απαξίωση του εργοστασίου Πλατέος και της τευτλοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς παράλληλα να μπορούμε να παραβλέψουμε και τις πρόσφατες καταγγελίες των εργαζομένων.

Ζητούμε, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του ενοικιαστή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία αγροτών θα παραβρεθεί σε προγραμματισμένη σύσκεψη στο ΥΠΠΑΤ και θα αιτηθεί συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, προκειμένου να τεθούν όλα τα παραπάνω στους αρμόδιους υπουργούς.

4 Σχόλια

  • ΝΑ ΨΗΦΊΖΑΤΕ ΣΥΡΙΖΑ….ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΑΔΩΝΗ…

  • Ο ΣΥΝΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΤΩΝ 28 ΜΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΛΟΣΟ ΟΠΩΣ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΕΙ

  • Έτσι….. γατάκια…. όταν κάνατε τις επανασπορες και παίρνατε τις μαύρες αποζημιώσεις ήταν καλά!
    Τώρα πάρτε τα μεζεα…

    • Τι σχέση έχει ρε φίλε η επανασπορά με την ΕΒΖ. Επικοινωνείς με τον αφαλό σου?Επανασπορά κάνει κάποιος όταν σπείρει και μετά κάνει κατακλυσμό και αποτύχει η σπορά και αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ όπου ο αγρότης πληρώνει κάθε χρόνο ασφαλιστική εισφορά.Και το ποσό της αποζημίωσης είναι το ακριβές ποσό της σποράς και πρέπει να πας τα αποδεικτικά καρτελάκια αγοράς σπόρου.Έσυ τι νόμιζες ότι έτσι δίνει ο ΕΛΓΑ αποζημιώσεις χωρίς διασταυρώσεις αποδεικτικών στοιχείων?Αυτό που είπες εδώ μην πας και το πεις σε κάνα καφενείο , έχεις να φας γιούχα θα είναι όλη δικιά σου.Φιλικά στο λέω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up