ΤΟΠΙΚΑ posted by

Παίρνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό το Νοσοκομείο Βέροιας

Παίρνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό το Νοσοκομείο Βέροιας

Αυστηρότατοι έλεγχοι στους επισκέπτες

Πλήρης απαγόρευση όλων των επισκέψεων στο νοσοκομείο της Βέροιας ισχύει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και σε άλλες πόλεις της χώρας, πέρα από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπου διαγνώστηκαν τα πρώτα 10 κρούσματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Veriotis.gr όλες οι κλινικές έχουν «σφραγιστεί», καθώς όσοι επισκέπτες φτάνουν στη μονάδα ελέγχονται έξω από το νοσοκομείο και επιτρέπεται η είσοδος σε έναν και μόνο συνοδό. Τα μέτρα εντάσσονται στη συνολική απαγόρευση εισόδου που εφαρμόστηκε στις νοσηλευτικές μονάδες της Βέροιας και της Νάουσας, ενώ και η προσέλευση στις εφημερίες των εξωτερικών ιατρείων έχουν μειωθεί κατά 40%. Η πρόσβαση στο νοσοκομείο Βέροιας γίνεται από την κεντρική είσοδο, αφού η δεύτερη χρησιμοποιείται μόνο για νεφροπαθείς και εγκύους.

«Μείνετε στο σπίτι και καλέστε τον οικογενειακό σας γιατρό»

Προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στα νοσοκομεία από εμπύρετα περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τον κορονοϊό, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας συνιστά στους ασθενείς που εκδηλώνουν συμπτώματα να παραμένουν σπίτι και να καλούν τον προσωπικό τους γιατρό. Αν το περιστατικό είναι ύποπτο τότε ο γιατρός θα πρέπει να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο προκειμένου να ληφθεί δείγμα και να σταλεί στα ινστιτούτα διάγνωσης. «Κοινοποιήσαμε στα μέλη μας τις οδηγίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Συνιστούμε εφησυχασμό, έλεγχο του ασθενούς για τα συμπτώματα αλλά και μέρη όπου έχει ταξιδέψει. Για να μην συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός ατόμων στο νοσοκομείο, πρέπει να ελέγχονται τα περιστατικά αρχικά στο σπίτι και αν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα να πηγαίνει στο νοσοκομείο για λήψη δείγματος και αποστολής του στα συμβεβλημένα κέντρα διάγνωσης της νόσου» υπογραμμίζει o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Αρνητικά τα αποτελέσματα για ύποπτο κρούσμα από τη Νάουσα

Συνολικά τα δείγματα από 5 ύποπτα κρούσματα στην Ημαθία έχουν σταλεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε Ινστιτούτο Παστέρ και ΑΠΘ, τα οποία είναι αρνητικά. Χθες μάλιστα τα αποτελέσματα δείγματος που ελήφθη από ηλικιωμένο που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας, ήταν αρνητικά.

1 Comment

  • Εσάς περιμέναμε να μας πείτε να καλούμε το προσωπικό μας ιατρό. Ρωτάτε αν όλοι μπορούν να τον πληρώσουν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *