ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Η πρόβλεψη- πρόταση του Τάσου Μπαρτζώκα για την αναγκαιότητα της εργασίας από απόσταση

Η πρόβλεψη- πρόταση του Τάσου Μπαρτζώκα  για την αναγκαιότητα της εργασίας από απόσταση

Την ανάγκη εφαρμογής μέτρων για την αναμόρφωση του ισχύοντος εργατικού συστήματος και τη διευκόλυνση της εργασίας από απόσταση και από το σπίτι, είχε ζητήσει έγκαιρα ο Τάσος Μαρτζώκας και πριν ξεσπάσει η κρίση με τον κορονοϊό που άρον – άρον οδήγησε σε οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου.

Μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησής του, προς τους υπουργούς Οικονομικών και  Εργασίας ο Ημαθιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ζητήσει έγκαιρα την εφαρμογή του μέτρου της εξ αποστάσεως εργασίας, ειδικά για τις εργαζόμενες γυναίκες αλλά και για όλους που εργάζονται και διαθέτουν προσόντα για να το εφαρμόσουν, εφόσον υπάρχει ανάγκη και λόγοι που το επιβάλουν (μητρότητα ή έκτακτες περιπτώσεις). Και να που δικαιώθηκε, παρότι με δυσάρεστο τρόπο, όπως είναι οι δραματικές εξελίξεις με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Θα αναρωτηθεί τώρα κάποιος, “μήπως ο Τάσος Μπατζώκας διαθέτει μαντικές ικανότητες και το είχε προβλέψει;”. Όχι βέβαια. Η απάντηση είναι άλλη: Ο Τάσος Μπαρτζώκας είναι νέος άνθρωπος, σύγχρονος πολιτικός και ευρέως ενημερωμένος για τις σύγχρονες τάσεις που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά εργασίας. Κι επιπλέον διακατέχεται και ο ίδιος προσωπικά από αυτές τις σύγχρονες και καινοτόμες αντιλήψεις και κυρίως έχει άποψη, γνωρίζει το θέμα και θέλει να τις προτείνει ως εφαρμογή και για τους Έλληνες εργαζόμενους. Η εξέλιξη τον δικαιώνει έστω κι αν είναι δυσάρεστη. Είναι όμως ευχάριστο και αισιόδοξο που υπάρχουν νέοι και σύγχρονοι πολιτικοί, όπως ο Τάσος Μπαρτζώκας που ξέρουν να δείχνουν το δρόμο προς το μέλλον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *