ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Και 5ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Και 5ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Ένας ακόμη άνδρας ηλικίας 67 ετών με υποκείμενο νόσημα κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα στα πέντε

Στην Αθήνα τα περισσότερα κρούσματα

11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 387, αφού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο προστέθηκαν 35 νέα κρούσματα. Τις ανακοινώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο νεκρός είναι ένας 67χρονος άνδρας από την Αθήνα που είχε προσβληθεί από τον ιό και είχε υποκείμενα νοσήματα. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 60 από τα κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 70 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται, με 11 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 68 έτη, ενώ και ο πέμπτος άνθρωπος που κατέληξε είχε υποκείμενο νόσημα. Συνολικά έχουν εξετασθεί 4.900 δείγματα.

Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19. Ο κ.Τσιόδρας κλήθηκε να σχολιάσει τη διαχείριση των κρουσμάτων μεταξύ των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας, αλλά και γιατί μειώθηκε στους συγκεκριμένους ο χρόνος καραντίνας στις 7 μέρες, απάντησε ότι σε αυτό το διάστημα οι περισσότεροι εκδηλώνουν συμπτώματα και ο χρόνος μειώθηκε για να να μην αποδυναμωθεί το σύστημα υγείας. Πρόσθεσε δε ότι δεν θα πρέπει να κλείνει καμία κλινική.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *