ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Η γυναικολόγος της πόλης μας Μαρίνα ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ομιλήτρια σε δύο Πανελλαδικά Συνέδρια

Η γυναικολόγος της πόλης μας Μαρίνα ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ομιλήτρια σε δύο Πανελλαδικά Συνέδρια

H γυναικολόγος της πόλης μας Μαρίνα Δημητράκη συμμετείχε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης που διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΛΕΥΙΑ) και η Πανελλήνια Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων (ΠΕΚΕ) στην Αθήνα, 19-21/2/2020.

Στην ομιλία της κας Δημητράκη με θέμα ‘’Η Χρόνια Ενδομητρίτιδα στη διερεύνηση και θεραπεία της Υπογονιμότητας” παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα για την αιτιολογία, την επιδημιολογία, την παθοφυσιολογία της χρόνιας ενδομητρίτιδας (χρόνια φλεγμονή της ενδομήτριας κοιλότητας, του εσωτερικού δηλαδή της μήτρας), καθώς και τη συμμετοχή της στην υπογονιμότητα, τις επανειλημμένες αποτυχίες εμφύτευσης και τις αποβολές. Παρουσιάστηκαν επίσης τα δεδομένα από την ερευνητική εμπειρία για το θέμα αυτό της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Εmbryolab στη Θεσσαλονίκη, με την οποία συνεργάζεται η κα Δημητράκη. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και συζήτηση για την χρόνια ενδομητρίτιδα, μια κλινική παθολογία με ήπια ή καμιά κλινική συμπτωματολογία.

Η κα Δημητράκη ήταν επίσης προσκεκλημένη ομιλήτρια, στο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), στην Αθήνα επίσης. Ας μην ξεχνάμε πως Αντιπρόεδρος της ΕΛΛΟΚ είναι η επίσης δικιά μας, αλεξανδρινή, κα Ελένη Ντελιοπούλου, της οποίας η ενεργής και ξεχωριστή δράση διαφάνηκε ήδη από την σύσταση του Άλματος Ζωής, αλλά τώρα με την ΕΛΛΟΚ, μπορεί να προσφέρει και να δραστηριοποιείται και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η διάλεξη της κας Δημητράκη αφορούσε στην γονιμότητα μετά την αντιμετώπιση του καρκίνου. Παρουσιάστηκαν οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για την διατήρηση της γονιμότητας όταν το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με τον καρκίνο, οι σύγχρονες τεχνικές και οι διαθέσιμες επιλογές καθώς και η ασφάλεια των μεθόδων αυτών. Στόχος η ενημέρωση για τη διεκδίκηση της δημιουργίας οικογένειας όταν ο καρκίνος θα έχει πια θεραπευθεί και θα αποτελεί παρελθόν.

1 Comment

  • Συγχαρητήρια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *