ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων με βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τον κορονοϊό

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων με βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τον κορονοϊό

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, απευθύνεται στο ποίμνιό του, σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού και την απαγόρευση τέλεσης Θείων Λειτουργιών. Ο Σεβασμιώτατος, με απλά λόγια, απευθύνεται προς τους πιστούς, τους κληρικούς και μοναχούς, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων, πως η πανδημία είναι μια δοκιμασία και ένας μεγάλος πειρασμός, ειδικά την κατανυκτική περίοδο της Μ. Σαρακοστής και για να περάσει, χρειάζεται πίστη, υπομονή και προσευχή και κυρίως υπακοή στους ειδικούς.

Τόνισε πως δεν είναι περίοδος διχασμού και αλληλοκατηγοριών και πως δεν πρέπει να θεωρείται από κανέναν πως, η απόφαση της Πολιτείας στρέφεται εναντίον της Εκκλησίας και της πίστης, λέγοντας μάλιστα πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική του αλλά και των συνανθρώπων του, ενεργώντας απερίσκεπτα κάνοντας επίδειξη ζήλου και πίστεως. «Αντί να ασχολούμαστε με το κλείσιμο των Ιερών Ναών, ας υπακούσουμε με συνέπεια και αυστηρότητα τις οδηγίες των ειδικών και χρησιμοποιήσουμε ως όπλο μας, την προσευχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος και στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, είπε πως «είναι αναμφίβολα Σώμα και Αίμα Χριστού, φάρμακο αθανασίας και πως δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε καμία ασθένεια. Είναι η ακράδαντη πίστη μας ανεξάρτητα αν κάποιοι δεν την αποδέχονται ή τη χλευάζουν. Αλλά ο συνωστισμός είναι αιτία να κολλήσει κανείς από τον διπλανό του», σεβόμενος την απόφαση της πολιτείας, που πάρθηκε για λόγους δημόσιας υγείας.

Δεν ξέχασε όμως και τους Αστυνομικούς και Στρατιώτες που αυτό τον καιρό βρίσκονται στον Έβρο και τα νησιά και φυλάσσουν τα σύνορά μας, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν και για αυτούς. «Δύο μεγάλοι πειρασμοί μέσα στη Σαρακοστή, εμείς όμως έχουμε όπλα την προσευχή. Υπομονή και υπακοή», τόνισε.

Τέλος, υπενθύμισε πως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, τελούνται καθημερινά οι λειτουργίες, οι οποίες μεταδίδονται απευθείας από το ραδιόφωνο της Μητρόπολης «Παύλειος Λόγος», καλώντας για μια ακόμα φορά τους πιστούς να κάνουν υπομονή, προσευχή και κυρίως υπακοή στους ειδικούς και τους γιατρούς. «Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε υπακοή και στους γιατρούς γιατί είναι εντολή Θεού, που μας τους χάρισε».

Πηγή: Veriotis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *