ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Με απόφαση του Απ. Βεσυρόπουλου ωφελούνται χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

Με απόφαση του Απ. Βεσυρόπουλου ωφελούνται χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών ανοίγει δρόμο και για άλλους δικαιούχους

Στα μέτρα στήριξης και με Δευτερεύουσες Δραστηριότητες που πλήττονται

Με κριτήριο τον τζίρο θα εξετάζεται πλέον εάν θα μετράει ή όχι ο δευτερεύων Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητος που δηλώνει η επιχείρηση και εάν πλήττεται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, περιλαμβάνονται στα μέτρα αναστολής πληρωμής φορολογικών οφειλών, όχι μόνον επιχειρήσεις που στις 20 Μαρτίου 2020 είχαν Κύριο Ενεργό ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και εκείνες που είχαν Δευτερεύοντα ΚΑΔ με τζίρο υψηλότερο του Κύριου ΚΑΔ, κατά την ίδια ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, με δύο νέες αποφάσεις Βεσυρόπουλου τις οποίες υπέγραψε εχθές (αρ. 1043 και 1061) ορίζει ότι παρατείνονται μέχρι και την 31/08/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. οφειλών, που λήγουν ή έληξαν από 11/03/2020 έως και την 30/04/2020 των επιχειρήσεων που πλήττονται: – είτε έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20/03/2020 τους αναφερόμενους στο συνημμένο επικαιροποιημένο πίνακα – είτε τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20/3/2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στον συνημμένο πίνακα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20/3/2020.

Συνεπώς αν μία δηλωμένη ως δευτερεύουσα δραστηριότητα εμφάνισε πέρυσι μεγαλύτερα έσοδα από τον δηλωμένο ως κύριο ΚΑΔ, τότε η δευτερεύουσα καλύπτει την επιχείρηση να ενταχθεί και αυτή στα μέτρα στήριξης για κλάδους που πλήττονται, όπως αυτές επικαιροποοιούνται κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, αναστολή πληρωμής προβλέπεται με απόφαση Βεσυρόπουλου: – και των φυσικών προσώπων που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές. – και των μισθωτών υπαλλήλων των επιχειρήσεων αυτών, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είτε λόγω απαγόρευσης της λειτουργίας της επιχείρησης με εντολή δημόσιας αρχής, είτε λόγω ένταξης στις ΚΑΔ. Έως 31 Αυγούστου και για τις ίδιες ως άνω οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Πηγή: Protothema.gr

6 Comments

  • για τις καφετέριες.και τα καφενεία .Ούτε κουβέντα
    η μήπως αυτά δεν έκλεισαν.

  • Μια ερώτηση μια απορία έχω εγώ ο δύσμοιρος Έλληνας ψηφοφόρος και φορολογούμενος πολίτης.Με ποια κριτήρια δίνετε ενίσχυση στις ιδιωτικές κλινικές τη στιγμή που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν πτέρυγες τους για δημιουργία ΜΕΘ? Δεν θα ήταν σωστό τα χρήματα αυτά να πάνε στα δημόσια νοσοκομεία και στους γιατρούς και νοσοκόμους που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν μέρα και νύχτα να σώσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας από τον θανατηφόρο ιό? Η μήπως αρκεί το χειροκρότημα?

    • Να σου απαντήσω εγώ στο ερώτημα σου φίλε και ίσως σου λύσω την απορία. Οι ιδιωτικές κλινικές είναι stad by σε περίπτωση που το έργο πάρει μεγαλύτερες διατάξεις (μακάρι να μην χρειαστεί). Οπότε περιστατικά εκτός της νόσου θα πηγαίνουν εκεί σε πρώτη φάση. Επίσης έχουν ενημερωθεί ότι σε περίπτωση που χρειαστεί οι ΜΕΘ επιστρατεύονται . Στους αναισθησιολόγους στον ιδιωτικό τομέα έγινε ενημέρωση ότι σε περίπτωση που χρειαστεί και αυτοί επιστρατεύονται σε δημόσια νοσοκομεία και θα ακολουθήσουν και άλλες ειδικότητες. Οπότε με λίγα λόγια ετοιμάζονται και οι ιδιωτικές κλινικές .Ας προσευχηθούμε ο καλός Θεός μας , μην επιτρέψει να πάρει διαστάσεις όπως γίνεται σε γειτονικές χώρες.
      Και βασικά τέτοιες στιγμές , ναι και το χειροκρότημα έχει το μεγαλείο του, περισσότερο και απο κάποια ψίχουλα που ίσως πετάξει η εκάστοτε κυβέρνηση. Ας έχουμε την υγεία μας πρώτα να μπορούμε να σταθούμε όρθιοι διότι όλα θα είναι διαφορετικά. Τα χρωματιστά χαρτάκια δεν ξέρω εαν έχουν την αξία που είχαν πλέον.
      Υγεία και δύναμη σε όλους και όλες και ο Θεός μαζί μας και να είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ.

  • Με βάση τον τζίρο;;;;;; Δηλαδή μην κόβετε ούτε μια απόδειξη και όλα καλά…Απαράδεκτο!!@@

  • Εσυ επειδή είσαι αριστερός δε θα πάρεις τίποτα να ξέρεις

  • Γιάννης ο clasic τέρμα ανόητος Έλλην.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *