ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Η Φρόσω Καρασαρλίδου για τις μειώσεις των μισθών των βουλευτών λόγω κορονοϊού

Η Φρόσω Καρασαρλίδου για τις μειώσεις των μισθών των βουλευτών λόγω κορονοϊού

Η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου ανακοίνωσε:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο της Κ.Ο, έχουμε αιτηθεί την υποχρεωτική και ΟΧΙ προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών αλλά και αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων για 3 μήνες.

Η σημερινή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.

Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους.

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

5 Comments

  • Κυρά Φρόσω ο Κούλης σας έκανε τρίπλα, άσε τα πολλά λόγια καί δώσε αυτά πού πρέπει νά δώσεις, μήν ανησυχείς θά τά πάρεις πίσω σε ψήφους.

  • ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ Κ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Κ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ Κ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ.ΤΙΙΙΙ ΟΧΙ?.

  • Κάνε αίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους τρεις μήνες και άφησε τους άλλους!
    Δείξτε το καλό παράδειγμα εσείς , για να σας ακολουθήσουν μετά οι άλλοι!

  • και εμεις κυρα μου ζουμε με 840 ευρω το μηνα και με 3 παιδια και προσφερουμε σε συνανθρωπους μας αλλα δεν διαλαλουμε

  • Πόσα λεφτά χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες και με το PSI τα χρωσταμε τωρα εμεις; Εχει ολα τα ΜΜΕ ο Κουλης δικα του και τωρα με τις διαφημίσεις του μένουμε σπίτι τους ξεπληρώνει, εσείς Κα Καρασαρλιδου δεν τα είχατε μαζι σας!
    Ας περιμένουμε την the day after.

    Μένουμε σπίτι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *