ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Νέα στήλη για τη ΓΥΝΑΙΚΑ: “Υγεία – ομορφιά – μόδα” με τη Γιώτα Παπαδοπούλου

Νέα στήλη για τη ΓΥΝΑΙΚΑ: “Υγεία – ομορφιά – μόδα” με τη Γιώτα Παπαδοπούλου

Γράφει η Γιώτα Παπαδοπούλου*

Μέσα σε καταστάσεις άσχημες μου άρεσε πάντα να βρίσκω και να κρατάω μόνο τα θετικά στοιχεία.

Κάθε άσχημη κατάσταση που πέρασε ο καθένας μας αν το καλοσκεφτείτε του άφησε κάτι θετικό.

Τώρα, βρισκόμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση και αυτό το βρίσκω κάπως παρήγορο.

Είχα συνηθίσει στη καθημερινότητά μου να έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο όπως και εσείς άλλωστε, επειδή αυτό άλλαξε δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε έμμεση επαφή, μέσα από το Αλεξάνδρεια-Γιδάς.

Σήμερα αποφάσισα να σας μιλήσω για το «BALEYAGE» (Μπαλεγιάζ).

Μπορούμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε θέλετε να μάθετε για τα μαλλιά σας ή να προτείνετε και άλλα θέματα που σας ενδιαφέρουν (νέες τεχνικές, μόδα) αφήνοντας ένα σχόλιο.

Baleyage: σημαίνει σαρώνω, περνάω δηλαδή από πάνω απαλά.

Είναι μια τεχνική που μπορεί να δώσει πολύ φυσικό ξάνοιγμα στα μαλλιά και να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε γυναίκας.

Έτσι έγινε η αγαπημένη μου τεχνική επειδή η κάθε γυναίκα στην οποία θα την εφαρμόσω έχει ένα προσωποποιημένο αποτέλεσμα.

Μια τεχνική η οποία έχει πολλούς τρόπους να εφαρμοστεί ανάλογα με το σχήμα κουρέματος, με το χρώμα των μαλλιών ή την υφή τους.

Επίσης έχουμε μια τεράστια παλέτα χρωμάτων που συνεχώς εμπλουτίζεται, έτσι μπορούμε να χαρίσουμε σε κάθε γυναίκα ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Το Baleyage πρωτοεμφανίζεται πριν 10-12 περίπου χρόνια στην Ελλάδα αλλά δεν ενθουσίασε τους κομμωτές ούτε τις καταναλώτριες.

Η διαφορά χρώματος ήταν μικρή επάνω στα μαλλιά και πιστεύω ότι για αυτό δεν αγαπήθηκε.

Έρχονται όμως μετά από λίγα χρόνια μεγάλες εταιρίες του χώρου μας και επαναλανσάρουν παγκόσμια και πολύ δυναμικά αυτή την νέα μέθοδο.

Υιοθετώντας την νέα τεχνική η κάθε γυναίκα είχε την δυνατότητα να έχει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα στα μαλλιά της και σύγχρονος το περιθώριο να επιλέξει εκείνη πότε θα ξαναπάει στο κομμωτήριο, αφού δεν έχει το πρόβλημα. Έτσι η νέα τεχνική «φωλιάζει» στις καρδιές των γυναικών αλλά και των κομμωτών και αρχίζει να εξελίσσεται και σιγά σιγά να βλέπουμε μεγαλύτερες χρωματικές διαφορές.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

Ο χρόνος επανάληψης ενός baleyage είναι 3-5 μήνες. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια πολύ ευέλικτη τεχνική.

Ενδιάμεσα θα πρέπει να επισκεφθεί κανείς το κομμωτήριο για ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα το οποίο διαρκεί 15 λεπτά και μπορεί να συνδυαστεί με ένα κούρεμα ή χτένισμα που θα χρειαστεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Το φρεσκάρισμα της απόχρωσης (ρεφλέ) πρέπει να γίνεται για να διατηρήσουν τα μαλλιά την αρχική τους απόχρωση και να πάρουν λάμψη και ενυδάτωση. Θα μπορούσαμε βέβαια να αλλάξουμε και την απόχρωση στο baleyage και να έχουμε τελείως νέο χρώμα σε 15 μόλις λεπτά.

Οι εικόνες που λαμβάνουν σήμερα τα νέα κορίτσια μέσα από τα social media είναι τόσες πολλές που η επιθυμία τους να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών τους συνεχώς αυξάνετε, έτσι το baleyage έδωσε την ιδανική λύση και στις μικρότερες ηλικίες.

Μπορούν να έχουν βαμμένα μαλλιά χωρίς να να είναι τα «φορτωμένα» χρώματα που βλέπαμε παλιότερα.

Το baleyage εφαρμόζεται είτε σε φυσικά είτε σε βαμμένα μαλλιά και σε όλες τις αποχρώσεις.

Έτσι αν είστε λάτρεις του ανοιχτού ξανθού ή των nude αποχρώσεων, είμαι σίγουρη ότι με τη βοήθεια του κομμωτή ή της κομμώτριας σας θα βρείτε την απόχρωση που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ιδανικό χρώμα είναι αυτό που «αγκαλιάζει» το πρόσωπο μας ενώ παράλληλα τονίζει τα χαρακτηριστικά μας. 

* Η Γιώτα Παπαδοπούλου διατηρεί κομμωτήριο στην πόλη της Αλεξάνδρειας από το 1991. Θα το συναντήσετε στον πεζόδρομο στην οδό Εθν. Αντίστασης 32

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *