ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Εκδόσεις: Μικρογραφίες

Συγγραφέας: Μαριάννα Γιατρά

Προτεινόμενη Ηλικία: 2+ Ετών

Ο Ήλιος και το Φεγγάρι, δυο ουράνια σώματα, ξεκινούν ένα καβγά για να δουν ποιο από τα δυο είναι ανώτερο. Ο Ήλιος λέει πως είναι το πιο λαμπερό σώμα άρα και το καλύτερο με το Φεγγάρι να έχει διαφορετική άποψη καθώς το ίδιο θεωρεί πως είναι το πιο φωτεινό. Η Γη ακούει τη διαμάχη τους και αποφασίζει να τους φέρει αντιμέτωπους σε μια έξυπνη δοκιμασία. Ποιος θα καταφέρει να φωτίσει ένα αστέρι; Ο Ήλιος; Το Φεγγάρι; Ή μήπως και οι δυο μαζί;

 Μια ιστορία γραμμένη από μια μικρή συγγραφέα, τη Μαριάννα Γιατρά, που αγγίζει με πολύ ευκολονόητο τρόπο την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας μέσα από δυο ουράνια σώματα, τον ήλιο και το φεγγάρι, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά οι μικροί αναγνώστες. Εξαιρετική εικονογράφηση, απλό αλλά όχι απλοϊκό λεξιλόγιο κάνουν το βιβλίο να αξίζει να διαβαστεί αλλά και να μπορεί να κατανοηθεί και από τους πιο μικρούς αναγνώστες. Μια ιστορία που αξίζει να βρίσκεται στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης σας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μικρογραφίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *