ΤΟΠΙΚΑ posted by

Το ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας συμμετέχει στο «Κάνε κλικ για τη ζωή»

Το ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας συμμετέχει στο «Κάνε κλικ για τη ζωή»

Με σύνθημα το «Κάνε κλικ για τη ζωή» ο ΟΠΑΚΟΜ του δήμου Αλεξάνδρειας συμμετέχει μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο έργο «Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης των Ηλικιωμένων».

Ωφελούνται περίπου 3.000 άτομα της τρίτης ηλικίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, να έχουν προβλήματα υγείας, να ζουν μόνοι τους ή να μην μπορούν να υποστηριχθούν επαρκώς από το άτομο που διαμένει μαζί τους και να έχουν χαμηλό εισόδημα.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος είναι η λειτουργία Κέντρου 24ωρης Παρακολούθησης και Τηλεφωνικής Υποστήριξης, καθώς και η διαρκής παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών.

Το Κέντρο διαχειρίζεται τις κλήσεις με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, με άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου. Σε περίπτωση που ο ηλικιωμένος δεν είναι σε θέση να απαντήσει ή είναι σε κατάσταση ανάγκης θα στέλνεται άμεσα βοήθεια. Για την υπηρεσία συνεχούς κατ’ οίκον παρακολούθησης θα χορηγηθούν στους ωφελούμενους ειδικές συσκευές χειρός, ώστε αφενός να ανιχνεύονται άμεσα τυχόν πτώσεις του ηλικιωμένου ή ανεπιθύμητη απομάκρυνση από την εστία του (σε περιπτώσεις απώλειας μνήμης), αλλά και να έχει τη δυνατότητα να ειδοποιήσει ο ίδιος με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού (κουμπί πανικού) το Κέντρο για την αποστολή βοήθειας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ΚΑΠΗ του δήμου Αλεξάνδρειας:

2333026743

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *