ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Καραντίνα – Γιδάς: Οργανώστε ένα διαχρονικά αγαπημένο παιχνίδι όλων των παιδιών εύκολα στο σπίτι!

Καραντίνα – Γιδάς: Οργανώστε ένα διαχρονικά αγαπημένο παιχνίδι όλων των παιδιών εύκολα στο σπίτι!

Συνεχίζουμε να σας προτείνουμε δραστηριότητες μέσω της στήλης “Καραντίνα – Γίδάς”, που μπορείτε πανεύκολα να δοκιμάσετε στο σπίτι σας αυτές τις μέρες.

Το σημερινό παιχνίδι, με την απαραίτητη φαντασία μπορεί να γίνει απολαυστικό για όλα την οικογένεια και να “σπάσει” για λίγο την ρουτίνα του σπιτιού.

Για μικρά παιδιά, για μεγάλα παιδιά, εφήβους και γονείς!

“Κυνήγι θησαυρού!”

Ένα κλασσικό και διαχρονικά αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, δεν είναι άλλο παρά το κυνήγι θησαυρού.

Τόσο το μυστήριο της κρυψώνας, όσο και η διασκεδαστική διαδικασία μέχρι την αποκάλυψη, διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών!

Ξεκινήστε δημιουργώντας τον θησαυρό!

Πραγματικά, ο θησαυρός αυτός μπορεί να είναι το οτιδήποτε!

Γλυκά, καραμέλες, παιχνιδάκια, πράγματα που σας ζήτησαν τα παιδιά και υποσχεθήκατε πως θα τα πάρουν, ή ό,τι άλλο ενθουσιάζει τα παιδιά, όμορφα καμωμένο σε κάποιο αυτοσχέδιο κουτί ή περιτύλιγμα της φαντασίας σας.

Στη συνέχεια επιλέξτε αρκετά σημεία μέσα στο σπίτι που θα τοποθετήσετε τα στοιχεία, που με τη σειρά το καθένα θα οδηγεί στο θησαυρό.

Γράψτε σημειωματάκια σε χαρτί, τα οποία οδηγούν στην επόμενη κρυψώνα.

Παράδειγμα: Μπορείτε να ξεκινήσετε από τον καναπέ με σημείωμα “Για να βρεις το επόμενο στοιχείο, ψάξε μέσα στο πιο παγωμένο σημείο του σπιτιού!” εννοώντας την κατάψυξη. Στην κατάψυξη θα βρουν με έκπληξη ένα σημείωμα που θα γράφει: “O θησαυρός πλησιάζει, θα βρεις το επόμενο στοιχείο ανάμεσα στις αγαπημένες σου μπλούζες” αφήνοντας τα παιδιά να τρέξουν στην ντουλάπα τους!

Θα δείτε τα παιδιά να ενθουσιάζονται ολοένα και περισσότερο με κάθε στοιχείο, άλλωστε η διαδικασία της αναζήτησης θα τους προσφέρει μεγαλύτερη χαρά από τον ίδιο το θησαυρό.

TIP: Για να κινήσετε το ενδιαφέρον των μικρότερων παιδιών μπορείτε να δημιουργήσετε μια φανταστική ιστορία, για ένα πειρατή ή μια νεράιδα που ήρθε κρυφά το βράδυ στο σπίτι σας και έκρυψε κάπου έναν πολύτιμο θησαυρό!

Καλή διασκέδαση!

Ειρήνη Μπενίσκου

Παιδαγωγός Α.Π.Θ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *