ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

72 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – στα 2081 τα συνολικά

72 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – στα 2081 τα συνολικά

«Οι θάνατοι είναι μία τραγική υπόμνηση τι  μπορεί να πάθει ένα σύστημα υγείας αν δεν είναι σε επαγρύπνηση» σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην αρχή της ομιλίας του και καθώς ανακοίνωνε την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε 72 νέα  κρούσματα στη χώρα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.081 κρούσματα.

Τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό τις τελευταίες 24 ώρες με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 93.

Την ίδια ώρα 75 άνθρωποι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ 15 έχουν εξέλθει από αυτές.

Σταδιακά τα μέτρα λειτουργούν

Ο καθηγητής τόνισε πως σταδιακά τα μέτρα λειτουργούν και πως δεν πρέπει να σταματήσει αυτή η ελπιδοφόρα πορεία. Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε επίσης πως είναι μία δύσκολη περίοδος, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε την σωματική και ψυχική μας ευεξία.

Οδηγίες για το περπάτημα έξω

Ο κ. Τσιόδρας δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει το γεγονός πως σήμερα πολλοί Έλληνες πλημμύρισαν τους δρόμους, τονίζοντας πως το μήνυμα “Μένουμε στο σπίτι δεν μπορεί να αλλάξει”.

Ωστόσο ανέφερε πως το περπάτημα έξω είναι καλό και “είναι δικαίωμά μας να το κάνουμε.

«Είναι καλό να περπατάμε έως 30 λεπτά σε ανοιχτό χώρο. Το περπάτημα είναι υγεία. Προσοχή όμως δεν μπορούμε να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον συνωστισμό. Όπως και να έχει πληρώνουμε το τίμημα πολλών ευκαιριών επειδή μένουμε στην πόλη. Πρέπει να κρατήσουμε ασφαλείς αποστάσεις ακόμη και όταν περπατάμε έξω», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας σχολιάζοντας πως πιο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες.

in.gr

1 Comment

  • Σε μας για να σφραγίσουν την λαϊκή θα πρέπει να παίζει μακριά γαιδουρα ο κόσμος. Σήμερα γινόταν το ελα να δεις .την ευθύνη την έχει ο δήμαρχος με την αστυνομία από δω κ πέρα γιατί αν εμφανιστούν κρούσματα ο κόσμος θα πει ” αφού μας αφηνατε να τριγυρναμε ,κάνατε τα στραβά μάτια”. Ο θεός να μας φυλάει γιατί από ανευθυνότητα γεμάτοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *