ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Πως η θετική σκέψη θα “νικήσει” τον κορονοϊό

Πως η θετική σκέψη θα “νικήσει” τον κορονοϊό

Γράφει η Ψυχολόγος του Dyslexia Center Pavlidis Method Αλεξάνδρειας

Τώνια Κατερίνα

Η αλλαγή της καθημερινότητάς μας με τρόπο απότομο και βίαιο, αποτελεί μία συνθήκη που απαιτεί προσαρμογή. Μάλιστα, καλούμαστε να προσαρμοστούμε άμεσα επιτάσσοντας κάθε μέσο και τρόπο που έχουμε. Από μία καθημερινότητα που κινείται με ρυθμούς γρήγορους, πιεστικούς και ενίοτε αγχωτικούς μεταφερόμαστε σε μία καθημερινότητα αδράνειας, οριακά πλήξης και ανίας. Μελέτες πραγματεύονται τη δυσκολία συνταξιούχων να προσαρμοστούν στη ζωή τους μετά από την συνταξιοδότησής τους και αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με μια συνθήκη που προσομοιάζει αρκετά.

Καλούμαστε, λοιπόν να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση και να προσαρμοστούμε με ό,τι έχουμε.

Μήπως αυτά που έχουμε είναι πολλά και επαρκούν για να ανταπεξέλθουμε;

1. Δοκιμάστε να καταγράφετε κάθε μέρα 3 θετικά πράγματα που αποκομίσατε από την σημερινή μέρα που πέρασε, εξηγώντας ποια είναι η θετική συνέπεια στη ζωή σας σήμερα. Δεν έχει σημασία πόσο σημαντικό ή ασήμαντο κρίνετε ένα γεγονός, αλλά πόσο θετικό ήταν για σας.

2. Δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε την κάθε μέρα που περνά σα μια μοναδική μέρα, και όχι σαν σύνολο της εβδομάδας ή του μήνα.

3. Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα κουτί με υλικά που έχετε στο σπίτι (χρώματα, χαρτόνια, κορδέλες) και κάθε μέρα να βάζει κάθε μέλος της οικογένειας τα δικά του τρία θετικά γεγονότα που συνέβησαν στη διάρκεια της ημέρας. Ορίστε μια ώρα της μέρας, πριν πάτε για ύπνο, που θα ανοίγετε το κουτί και θα διαβάζετε τα θετικά της ημέρας σας.Είναι ένας τρόπος για να επιστήσετε την προσοχή τη δική σας, αλλά και των υπολοίπων στα θετικά που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να θυμάται τις αρνητικές αναμνήσεις που προκαλούν ένταση. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να παρατηρεί και να εκτιμά τις θετικές συνέπειες των πραγμάτων που συμβαίνουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι : Κάθε μέρα φέρνει και καινούργιες πιθανότητες’. – Martha Beck

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *