ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

«Υγεία – ομορφιά – μόδα» με τη Γιώτα Παπαδοπούλου: Όμορφα λαμπερά μαλλιά κάθε μέρα!

«Υγεία – ομορφιά – μόδα» με τη Γιώτα Παπαδοπούλου: Όμορφα λαμπερά μαλλιά κάθε μέρα!

Γράφει η Γιώτα Παπαδοπούλου*

ΛΟΥΣΙΜΟ:

Όσο και αν μας φαίνεται απλό και «αθώο» το λούσιμο των μαλλιών είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της περιποίησης των μαλλιών μας:

Αρχικά θα ήταν καλό να χτενίσουμε τα μαλλιά μας πριν το λούσιμο, έτσι ώστε να φύγουν τα υπολείμματα των προϊόντων που χρησιμοποιήσαμε και έτσι δεν θα μπερδευτούν όταν τα βρέξουμε:

Βρέχουμε πολύ καλά τα μαλλιά μας και βάζουμε μια ποσότητα σαμπουάν, το μοιράζουμε στις ρίζες, ρίχνουμε ακόμη λίγο νερό για καλύτερη αφροποίηση.

Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού για 2-3 λεπτά, συνεχίζουμε στα μήκη και τις άκρες.

Αποφεύγουμε το καυτό ή πολύ ζεστό νερό επειδή ανοίγει την εξωτερική στοιβάδα της τρίχας (περιτρίχιο) και χάνουμε πρωτεΐνες κερατίνης, επίσης θα παρατηρήσουμε και απώλεια στο χρώμα των μαλλιών είτε είναι φυσικά είτε βαμμένα.

Μετά το λούσιμο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μαλακτική κρέμα για να δώσουμε ενυδάτωση, ενώ η χρήση μάσκας μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.

Τοποθετούμε την μαλακτική κρέμα ή την μάσκα από την μέση των μαλλιών και κάτω επειδή οι άκρες είναι αυτές που έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, οι ρίζες έχουν φυσική ενυδάτωση από το σμήγμα του δέρματος του κεφαλιού.

Αφήνουμε 1-2 λεπτά και ξεβγάζουμε πολύ καλά τυλίγουμε με μια πετσέτα και αποφεύγουμε να τρίψουμε τα μαλλιά μας, τα ταμπονάρουμε ελαφρά και περνάμε ένα έλαιο το οποίο θα δώσει θρέψη, λάμψη και απαλότητα.

Το χτένισμα των μαλλιών πρέπει να γίνεται απαλά και να ξεκινάμε από κάτω προς τα επάνω για πιο εύκολο ξεμπέρδεμα.

ΣΤΕΓΝΩΜΑ: Αν τα μαλλιά μας φριζάρουν και είναι ξηρά καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε μια κρέμα θερμοπροστατευτική και κατά του φριζαρίσματος και να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας έχοντας το σεσουάρ από την κορυφή προς τις άκρες για να έχουμε έτσι ένα πιο λείο αποτέλεσμα.

Αν τα μαλλιά σας είναι βαριά στη ρίζα (λιπαρά) ή λεπτά τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν αφρό για όγκο στη ρίζα και με μια βούρτσα να δώσετε λίγο όγκο στο επάνω μέρος των μαλλιών σας.

Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σας παίρνουν όγκο και διατηρούνται φρέσκα και όμορφα για περισσότερες μέρες.

Ιδανικά πρέπει να λουζόμαστε 2-3 φορές την εβδομάδα το καθημερινό λούσιμο σε γυναίκες που έχουν μακρυά μαλλιά, θα επιβαρύνει πιθανόν τις άκρες από την συχνή χρήση της θερμότητας του σεσουάρ ή μιας πρέσας.

Έτσι ένα απλό σωστό λούσιμο είναι το «κλειδί» για όμορφα λαμπερά μαλλιά.

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση.

* Η Γιώτα Παπαδοπούλου διατηρεί κομμωτήριο στην πόλη της Αλεξάνδρειας από το 1991. Θα το συναντήσετε στον πεζόδρομο στην οδό Εθν. Αντίστασης 32

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *