ΤΟΠΙΚΑ posted by

Μια Γρεβενιώτισσα πρόξενος στην Κόστα Ρίκα!

Μια Γρεβενιώτισσα πρόξενος στην Κόστα Ρίκα!

Γράφει ο Δημήτρης Τοπάλης

Στην Αλεξάνδρεια κατοικούν πάρα πολλοί Γρεβενιώτες οπότε η σημερινή δημοσίευσή μου πιστεύω πως θα βρει καλό αναγνωστικό κοινό.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πριν από πολλά χρόνια μια γρεβενιώτισσα σπούδαζε στην Πράγα χημικός μηχανικός. Εκεί σπούδαζε μαζί της κι ο Ραφαέλο ένας νεαρός από την Κόστα Ρίκα της Κεντρικής Αμερικής.

Οι δυο νέοι λοιπόν όπως συμβαίνει παντού, συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν και κατέληξαν στο γάμο. Απέκτησαν δυο κορίτσια και εργάζονται και οι δύο σε μια μεγάλη Βιομηχανία Ζάχαρης της χώρας αυτής.  Διατήρησαν μεγάλη επαφή με την Ελλάδα. Τα κορίτσια τους ήρθαν πολλές φορές στη χώρα μας και έμαθαν τα ελληνικά τέλεια. Ελληνικά έμαθε και ο Ραφαέλο.

Αυτές τις μέρες λοιπόν η Κατερίνα Δημάδη από την Καληράχη των Γρεβενών ανέλαβε τη θέση της Προξένου της Ελλάδας στην Κόστα Ρίκα. Η θέση αυτή, όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι πολύ τιμητική και αποτελεί μια ακόμη επιτυχία της Κατερίνας. Αν και βρίσκεται πολύ μακριά αυτή η χώρα έχει μια ακμάζουσα ελληνική παροικία, κυρίως στα λιμάνια, οπότε το έργο της Γρεβενιώτισσας Προξένου ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι γόνιμο και πολύ αποδοτικό.

Στη φωτογραφία διακρίνουμε την Κατερίνα στο Κέντρο, αριστερά της το σύζυγό της Ραφαέλο και δεξιά της κάποιον επίσημο στην Πρεσβεία την ώρα της ορκομωσίας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΤΟΠΑΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *