ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η επιστολή των καταστηματαρχών της Ημαθίας προς τους βουλευτές του νομού

Η επιστολή των καταστηματαρχών της Ημαθίας προς τους βουλευτές του νομού

Σε συνέχεια του χτεσινού ρεπορτάζ για τη συνάντηση των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος της Ημαθίας με τους βουλευτές του νομού (κλικ ΕΔΩ), σας παρουσιάζουμε την επιστολή των επιχειρηματιών προς τους βουλευτές: 

Αξιότιμοι κ.κ Βουλευτές.

Ως εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης του νομού Ημαθίας και στα πλαίσια των εισηγητικών μας προτάσεων προς εσάς με σκοπό την άμεση οικονομική ελάφρυνση, και την ομαλή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων μας που αυτήν την στιγμή πλήττονται λόγω της υγειονομικής κρίσης, προκρίνουμε άμεσα τα εξής:

1) Μείωση του Φ.Π.Α σε χαμηλότερους – όσο το δυνατόν- συντελεστές.

2) Διατήρηση της μείωσης του 40% στα ενοικιοστάσια των καταστημάτων μας με ταυτόχρονα κρατικά ανταποδοτικά οφέλη προς τους ιδιοκτήτες και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

3) Την ανάγκη μείωσης προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων, αρχής γενομένης για το 2020 για όσο χρειαστεί και μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20% σύμφωνα και με την δέσμευση της κυβέρνησης.

4) Ολική απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2020 και την εισφορά αλληλεγγύης,που ούτως ή άλλως ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης σας να μειωθεί κατά 30%, έως ότου καταργηθεί το 2023, καθώς και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καφέ που επιβλήθηκε από 1/1 /2017.

5) Διατήρηση της έκπτωσης του 25% στην έγκαιρη πληρωμή του Ε.Φ.Κ.Α και δυνατότητες πολύμηνης ρύθμισης ποσών που λόγω της υγειονομικής κρίσης προέκυψαν, χωρίς να επηρεαστεί στο μέλλον οι ασφαλιστικές εισφορές και καλύψεις του ασφαλιζόμενου.

6) Καθέτως και καθολική οικονομική στήριξη των φυσικών προσώπων που συνθέτουν τα νομικά πρόσωπα εταιριών με ολική επίδοση της προβλεπόμενης χρηματικής στήριξης για όσο η επιχείρηση παραμένει κλειστή λόγω ανωτέρας βίας και καθαρά για λόγους βιοπορισμού.

7) Με νομοθετική εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών και για το πρώτο οκτάμηνο του 2020 να αφαιρεθούν τα ανταποδοτικά τέλη του 0,5% και 5% ,όπως αυτά εισπράττονται από τους Δήμους και βάση των ακαθάριστων εισπράξεων.

8) Πρόβλεψη ειδικής μέριμνας για καταστήματα που δεν μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε ανοιχτό Δημοτικό χώρο, λόγω ανυπαρξίας αυτού έως και την στιγμή που δωθούν προς χρήση και εσωτερικοί χώροι.

9) Προστασία των επιχειρήσεων από εξώσεις λόγω αδυναμίας πληρωμής ενοικίων, καθώς και δυνατότητα ρύθμισης των οφειλομένων ποσών στο διηνεκές.

10) Πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων,που πιθανόν να τεθούν σε αναστολή εργασίας, λόγω και της εκ προοιμίου μείωσης της δυναμικής εξυπηρέτησης πελατών της επιχείρησης και έως την αποκατάσταση της.

11) Αμεσότερη και ευκολότερη πρόσβαση των επιχειρήσεων σε αναδυόμενα τραπεζικά προϊόντα, χωρίς την ανάγκη προσωπικών εγγυήσεων και προσημειώσεων, καθώς το ρίσκο της Τράπεζας με την υφιστάμενη κρατική εγγυοδοσία καθίσταται μηδαμινό.

Σαφώς και οι γενναίες αποφάσεις αμφοτέρου,θα είναι και αυτές που θα καθορίσουν βραχυπρόθεσμα την αποτελεσματική αποτελμάτωση ενός κλάδου ιδιαίτερα αδικημένου αλλά με τεράστια σημασία στην δημιουργία του κρατικού Α.Ε.Π,με δείκτες που επηρεάζουν άμεσα την αύξηση του εθνικού κεφαλαίου και την συγκράτηση της ανεργίας.

Με γνώμονα την από κοινού ανάπτυξη συλλογικής ευθύνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ευελπιστούμε πως το μέλλον θα προδιαγραφεί με πιο αισιόδοξους οιονούς.

Στην πραγματικότητα είμαστε εμείς που ζητούμε τώρα, παρά ποτέ,την δημιουργία ενός φιλικού προς τον χρήστη επιχειρηματικού σχεδίου σε ανεκτά και καθόλα βιώσιμα πλαίσια.

Έτσι και εσείς θα βγείτε από την δυσμενή θέση επιτελώντας έναν ιδιότυπο πολιορκητικό Κριό για τα προβλήματα μας και εμείς συνομούμαι ως τίμιοι συνομιλητές σας να παρουσιάζουμε επιτυχώς τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας από την βάση.

Τέλος και ευχαριστώντας για τον χρόνο που διαθέτετε κλείνουμε με την ευχή να συνεχίσουμε με οποιοδήποτε μέσα την αγαστή και ειλικρινή προσπάθεια μας για περαιτέρω αποκατάσταση της ευρωστίας του κλάδου μας, τουλάχιστον στον νομό μας.

Με τιμή οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης

Αλεξάνδρειας Εμμανουήλ Σταυρής

Βέροιας Κωνσταντίνος Σαμανίδης

Νάουσας Αγγελος Χατζηστυλλής

2 Comments

  • Κάτι άλλο?? αποδείξεις θα κόβεται? Πεζοδρόμιο για τους πεζούς θα αφήνεται? θα τειρείται το ωράριο για την μουσική?

  • Και κάτι άλλο τους εργαζόμενους θα τους ασφαλίζεται για όλες τις ημέρες που εργάζονται?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *