ΤΟΠΙΚΑ posted by

Καταστροφές και πάλι στο ιστορικό άγαλμα του «Πόντιου Ακρίτα» στην Αλεξάνδρεια

Καταστροφές και πάλι στο ιστορικό άγαλμα του «Πόντιου Ακρίτα» στην Αλεξάνδρεια

Για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες, το ιστορικό άγαλμα του «Πόντιου Ακρίτα» στην Αλεξάνδρεια γίνεται στόχος ανεγκέφαλων. 

Μετά τον Σεπτέμβριο του 2019 (κλικ ΕΔΩ), άγνωστοι έσπασαν σημεία του αγάλματος προκαλώντας για ακόμα μία φορά άσχημη εικόνα στην πόλη μας.

Το συγκεκριμένο άγαλμα ήταν δωρεά το 2002 από τον Θόδωρο Κολοθά στη μνήμη του πατέρα του Παύλου, αποκαλυπτήρια του οποίου έκανε ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Μάλιστα οι ζημίες έγιναν λίγες ημέρες πριν από την ημέρα μνήμης για όλους τους Πόντιους, από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από την οποία φέτος συμπληρώνονται 101 χρόνια.

4 Σχόλια

  • Επειδή όλοι οι συνδημότες πιστεύουμε ότι τα «έργα » αυτά γίνονται από νεαρά άτομα, θέλω να πω μόνο δυο λόγια. Σ΄όλες τις χώρες του κόσμου η νεολαία αποτελεί την ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα. Σ’ όλες τις χώρες του κόσμου οι νέοι μοχθούν στα θρανία, πάνω απ’ τα βιβλία, μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων και σε πολλά ακόμη σημεία, ώστε να ετοιμάσουν για τον εαυτό τους ένα καλύτερο μέλλον και να μας κάνουν όλους τους μεγάλους περήφανους. Οι νεολαίοι της Σπάρτης υπόσχονταν λέγοντας: «Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες». Αυτό να επαναλαμβάνεται από κάθε νέα γενιά.
    ΤΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  • Οι βανδαλισμοί δεν γίνονται επειδή θέλουν να αμαυρώνουν κάποιοι την γενοκτονία των ποντίων η συγκεκριμένα το άγαλμα, αλλά επειδή κάποια κωλόπαιδα γουστάρουν να τα σπάνε.

  • alcohol is free..

  • Δυστυχώς μερικοί ανιστόρητοι δλδ αγράμματοι νιώθουν σπουδαίοι μοδάτοι ακροδεξιοί δλδ φασίστες στην ιδεολογία προτάσσοντας τον εθνομηδενισμό χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει αυτό αψηφώντας τον πόνο των Ελλήνων του Πόντου από την θηριωδία των Ισλαμοφασιστών της Τουρκίας που εξακολουθούν να εφαρμόζουν και σήμερα στη Συρία στη Λιβύη στο Κουρδιστάν στο Ιρακινό Κουρδιστάν και με κίνδυνο να επαναληφθεί ξανά στη Χώρα Μας!!! ΝΤΡΟΠΉ ΤΟΥΣ!!!Ψευτοαριστερούληδες δηθενάκηδες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up