ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Όλο και περισσότεροι Έλληνες για τις εργασίες στα χωράφια του δήμου Αλεξάνδρειας

Όλο και περισσότεροι Έλληνες για τις εργασίες στα χωράφια του δήμου Αλεξάνδρειας

Οι τελευταίες εξελίξεις στα ημερομίσθια των αλλοδαπών εργατών και τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν, οδήγησαν όλο και περισσότερους Έλληνες στα χωράφια και στον δήμο Αλεξάνδρειας. 

Όπως τονίζουν οι Έλληνες αγρότες, οι τιμές στα φάρμακα αυξάνονται, οι τιμές στα προϊόντα τους μειώνονται και δεν υπάρχει η δυνατότητα να δώσουν αυξήσεις στα ημερομίσθια των αλλοδαπών εργατών. Μάλιστα κάποιοι τονίζουν πως οι αλλοδαποί εργάτες δεν θέλουν να νομιμοποιούνται και ζητάνε να δουλέψουν στη «μαύρη» εργασία για να παίρνουν τα επιδόματα από το κράτος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων αναφέρουμε παραπάνω, είναι η οικογένεια του Αντώνη Γρηγοράκη από το Καλοχώρι του δήμου Αλεξάνδρειας όπου έκαναν το αραίωμα φέτος με άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος (παιδιά, ανήψια, φίλοι κλπ).

5 Σχόλια

 • Μπράβο συγχαρητήρια. Και εμείς μπορούμε τεμπέληδες δεν είμαστε.

 • Μακάρι να είναι αληθινό και να ξανά επιστρέψουν οι Έλληνες στα χωράφια, γιατί αν πεθάνουν οι 60+ θα είναι αδύνατον να καλλιεργηθούν τα χωράφια.
  Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, τα χωράφια έχουν μοιραστεί σε μικρότερους κλήρους και τώρα πρέπει να νοικιάζεις από τους συγγενείς- γείτονες που συνήθως έχουν το διπλανό, η κατάσταση θα χειροτερεύει με τους κληρονόμους που θα πωλούνταν 1,2,3,…, 10 στρέμματα. Τα γεωργικά μηχανικά είναι παλιάς τεχνολογίας και δεν υπάρχει υποστήριξη από συγγενείς, γείτονες, φίλους , αν συμβεί κάτι τότε ο παραγωγός είναι ξεκρέμαστος πρέπει να πληρώσει για να γίνει η δουλεία του.
  Όσο για τους αλλοδαπούς μετά από 30 χρόνια κάποιοι έχουν αποκτήσει περιουσία και δεν θέλουν να δουλεύουν στα χωράφια, το μεροκάματο είναι μικρό και βγαίνει δύσκολα, οι Αλβανοί μεγάλωσαν και τα παιδιά τους είναι καλομαθημένα, δεν υπάρχει κίνητρο ούτε από αυτούς να ασχοληθούν με τα αγροτικά.
  Όσο για τους επενδυτές δεν πρόκειται να σπαταλήσουν τα επιδόματα για να δουλέψουν…

 • Έτσι μπράβο! Όλοι στο ευλογημένο χωράφι!

 • η μόνη σωτηρία για την χώρα μας είναι τα αγροτικά.
  φτάνει οι εκβιασμοί από τους αλλοδαπούς .ας τους στην ανεργία
  Γιατί άρχισαν να εκβιάζουν.κσι να δούλευαν οχτάωρο
  πάλι καλά.ουτε στους μπαξεδες να τους βάλετε.

 • Μπράβο σας παιδιά..Σας χαίρομαι.Να είστε γέροι και δυνατοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up