ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η βιβλιοπρόταση από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

Η βιβλιοπρόταση από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Ο κύριος Χταπόδης παραδίδει μάθημα μαθηματικών στην τάξη του βυθού, όταν ξαφνικά μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια διακόπτει το μάθημα και αναστατώνει τα ψαράκια. Ο κύριος Χταπόδης τους εξηγεί πως αυτό το αντικείμενο το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι αλλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα ψάρια του βυθού. Το μόνο που μπορεί να τους βοηθήσει είναι η ανακύκλωση. “Ανακύκλωση είναι όταν τα σκουπίδια ξαναπαίρνουν ζωή ως καινούρια αντικείμενα” τους λέει ο κύριος Χταπόδης και τα ψάρια τον ακούν με προσοχή. Τότε αποφασίζουν να μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στην στεριά για να βρουν βοήθεια από τα παιδιά. Και έτσι έγινε. Στο δρόμο τους συναντούν έναν ιππόκαμπο, μια χελώνα, ένα δελφίνι, μια πάπια και όταν βγουν στην στεριά ένα γλάρο! Όλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τα σκουπίδια, όπως και η τάξη του κύριου Χταπόδη. Όμως εκείνος τους ζητάει να τον ακολουθούν και σίγουρα την λύση θα την βρουν όλοι μαζί. Τι λέτε θα καταφέρουν να καθαρίσουν τον βυθό τους; Ποιος θα  τους βοηθήσει να ανακυκλώσουν όσα υλικά έχουν μαζέψει;

Μια ιστορία βαθιά και ουσιαστική, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους αναγνώστες. Υπέροχος λόγος γραμμένος και δοσμένος κατάλληλα ώστε να γίνεται αντιληπτό το μήνυμα του, εξαιρετική και ζωντανή εικονογράφηση αλλά και το θέμα της ιστορίας που πλέον έχει γίνει ή πρέπει να γίνει τρόπος ζωής κάνουν το βιβλίο να αξίζει να έχει λόγο ύπαρξης στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης σας. Προσπαθήστε να βοηθήσετε τα παιδιά να καταλάβουν πως ο πλανήτης είναι το σπίτι τους και δώστε τους το σωστό παράδειγμα.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *