ΤΟΠΙΚΑ posted by

Στα ΚΕΠ του δήμου Αλεξάνδρειας οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό και τα βιβλία

Στα ΚΕΠ του δήμου Αλεξάνδρειας οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό και τα βιβλία

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Για το έτος 2020 εγκρίθηκαν τα ακόλουθα προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ):

1. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα καταλύματα.

2. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως πέντε (5) απλών λούσεων σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων Υδροθερα-πευτηρίων ή ιαματικών πηγών (συμμετέχουν μόνο οι συνταξιούχοι δικαιούχοι του ΛΑΕ, εξαιρουμένων όσων λαμβάνουν ορφανική σύνταξη).

3. Εκδρομικό πρόγραμμα τετραήμερων εκδρομών(3 διανυκτερεύσεις)

4. Παροχή δωρεάν βιβλίων.

5. Παροχή δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου.

6.Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες .

7.Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα . Η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης απο τους δικαιούχους γίνεται απευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ( www.opeka.gr)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

  • Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού απο 06/07/2020 εως 10/05/2021

  • Προγράμματα ιαματικού τουρισμού απο 06/07/2020 εως 10/05/2021

  • Εκδρομικό πρόγραμμα απο 06/07/2020 εως 10/05/2021

  • Παροχή δωρεάν βιβλίων: από 06/07/2020 εως 10/05/2021

  • Παροχή δωρεάν εισιτηρίων θεάτρων: από 06/07/2020 εως 10/05/2021

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

1. Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και τα μέλη των οικογενειών τους

2. Οι ασφαλισμένοι ΕΦΚΑ-ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι στις 31 Δεκεμβρίου 2019 ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

3. Οι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ , οι οποίοι καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές ,καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους με δικαίωμα περίθαλψης που απορρέει απο τον δικαιούχο ΛΑΕ.

4). Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική

παράλυση μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους δικαιούχο του ΛΑΕ και εφόσον δεν υπάρχει στην οικογένεια δικαιούχος του ΛΑΕ,από τρίτο πρόσωπο- συνοδό όχι δικαιούχο το ΛΑΕ.Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας εξαιρούνται απο την κλήρωση καθώς και οι συνοδοί τους.

5) Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που μεταφέρθηκαν απο το ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων ΛΑΕ ,εφόσον παραμένουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ , καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους με δικαίωμα που απορρέι απο τον δικαιούχο ΛΑΕ.΄]

Επισήμανση: Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης, δηλαδή να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα τα δε παιδιά τους να έχουν δικαίωμα περίθαλψης που απορρέει απο τον δικαιούχο του ΛΑΕ.

  • ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

– Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του δικαιούχου καθώς και των προστατευομένων μελών του (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.)

– Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας – Διαβατήριο και άδεια διαμονής σε ισχύ.

Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ οι οποίοι πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, προσκομίζουν τη γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής,.

Επιπλέον για το πρόγραμμα χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες απαιτείται:

1)Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 2)Διαζευτήριο ή Συμφωνητικό(για διαζευμένες ή εν διαστάσει μητέρες)

3)Για παιδία ανω των 18 εως 24 ετών βεβαίωση ανεργίας εφόσον είναι άνεργα, πασσο εφόσον σπουδάζουν σε ΑΕΙ και

ΤΕΙ, βεβαίωση σπουδών εφόσον σπουδάζουν σε ΙΕΚ στην Ελλάδα.Για ανίκανα παιδιά για εργασία με ποσοστό αναπη-

ρίας 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας απόφαση αναπηρίας.4)φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τράπεζας(Η μητέρα μπορεί να έιναι αποκλειστική δικαιούχος ή συνδικαιούχος. 5) ΑΜΚΑ του συζύγου.

Προσοχή : Aν τα παιδιά είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον πατέρα τότε απαιτείται και το βιβλιάριο του πατέρα

Σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας των ενδιαφερομένων, προσκομίζεται και εξουσιοδότησή τους προς τρίτο πρόσωπο (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από κοινότητα, δήμο, αστυνομία, ΚΕΠ ή οποιαδήποτε δημόσια διοικητική αρχή ή δημόσια υπηρεσία).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *