ΚΟΣΜΟΣ posted by

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν στο φως μετά από ισχυρισμούς μάρτυρα

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν στο φως μετά από ισχυρισμούς μάρτυρα

Ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι είδε τη μικρή Μαντλίν ΜακΚάν να μπαίνει σε ένα γερμανικό VW βαν με έναν άνδρα λίγες μόνο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της, όπως αποκαλύφθηκε στη Daily Mail.

Στο αρχείο της αστυνομίας βρέθηκε έγγραφο που περιγράφει πώς ο μάρτυρας είδε τη μικρή Μαντλίν να βγαίνει από ένα εστιατόριο στην ισπανική παραθαλάσσια πόλη Alcossebre πριν ανέβει στο φορτηγό με έναν άγνωστο άνδρα.

Ο ισχυρισμός αυτός, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, έρχεται να ρίξει φως στην υπόθεση και να ενισχύσει τις υποψίες για τον Γερμανό παιδεραστή Christian Brueckner που αναγνωρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ως βασικός ύποπτος στην υπόθεση.

Βρετανοί ντετέκτιβ πιστεύουν ότι ο 43χρονος ζούσε σε τροχόσπιτο VW στο πορτογαλικό θέρετρο Πράια ντε Λουζ κατά τη στιγμή της εξαφάνισης της ΜακΚάν.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η Μαντλίν εμφανίστηκε στις 28 Μαΐου του 2007 στις 11 π.μ. , τρεις εβδομάδες αφότου εξαφανίστηκε, να βγαίνει από το δημοφιλές τοπικό εστιατόριο Tunnels στο Alcossebre, περίπου 600 μίλια από την Πράια ντε Λουζ.

Εκείνη την εποχή, ο αστυνομικός της Αστυνομίας του Leicestershire John Hughes είχε εκδόσει διεθνή προειδοποίηση της Ιντερπόλ με προειδοποίηση «κινδύνου για απώλεια ζωής» ζητώντας από την ισπανική και τη γερμανική αστυνομία να ερευνήσει.

Προέτρεψε την ισπανική αστυνομία να ελέγξει την τοποθεσία για CCTV κάμερες και μάρτυρες και ζήτησε τα στοιχεία του γερμανικού φύλακα οχήματος. Δεν έχει γίνει σαφές όμως ποιοι έλεγχοι έγιναν.

Η έκθεση της αστυνομίας, που εκδόθηκε ως μέρος της Επιχείρησης Task, λέει: «Ένας μάρτυρας τηλεφώνησε και ανέφερε πιθανή θέαση της Μαντλίν ΜακΚάν, στις 11 π.μ., 28 Μαΐου 2007.

«Η τοποθεσία που δόθηκε ήταν το εστιατόριο που ονομάζεται Tunnels, σε ένα παλιό κάστρο σε μια περιοχή που ονομάζεται Cap Y Corp, στο Alcossebre της Ισπανίας. Εθεάθη να φεύγει με έναν άνδρα με ένα φορτηγό Volkswagen. Ζητούμε από την ισπανική αστυνομία να ελέγξει την τοποθεσία για τυχόν CCTV ή μάρτυρες. Ζητάμε τα γερμανικά στοιχεία του οχήματος. Σε περίπτωση που το όχημα κυκλοφορήσει να σταματήσει και να ελεγχθεί από όποιον το εντοπίσει.»

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο Brueckner ζούσε μόλις δύο μίλια από το διαμέρισμα που έκανε διακοπές η οικογένεια ΜακΚάν, όπου η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007.

Πρώην γείτονες του υπόπτου δήλωσαν ότι κοιμόταν συχνά στο βαν του, το οποίο είχε ένα χαρακτηριστικό χρώμα, λευκό πάνω μέρος και κίτρινο κάτω.

Η γερμανική αστυνομία είπε ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει είτε το φορτηγό είτε ένα μοντέλο Jaguar XJR 6 με μια γερμανική πινακίδα αριθμού για να διαπράξει το έγκλημα και ζήτησε βοήθεια για εντοπισμό των οχημάτων.

Οι ντετέκτιβ λένε ότι μια μέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο Brueckner επανέγραψε τον Jaguar στο όνομα του Alexander Bischof, ο οποίος ζει στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, παρόλο που το όχημα δεν έφυγε ποτέ από την Πορτογαλία.

Επίσης, προέκυψε ότι ο Brueckner πούλησε το φορτηγό VW για £ 5.000 το 2015 σε έναν Γερμανό συμπατριώτη του. Οι Πορτογάλοι αστυνομικοί βρήκαν το όχημα το 2019.

Η Scotland Yard είπε ότι το Volkswagen βαν του Brueckner είχε μια πορτογαλική πινακίδα κυκλοφορίας. Δεν είναι γνωστό αν άλλαξε την πινακίδα κυκλοφορίας ανά πάσα στιγμή.

Στο πλαίσιο της έκκλησης για ενημέρωση, η Met Police του Λονδίνου δήλωσε ότι ο ύποπτος είχε «πρόσβαση σε αυτό το φορτηγό από τον Απρίλιο του 2007 έως και λίγο μετά τον Μάιο του 2007».

Πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι ζούσε σε αυτό το φορτηγό για μέρες, πιθανώς εβδομάδες, και ίσως το χρησιμοποίησε στις 3 Μαΐου 2007. Ζητήσαμε πληροφορίες από όποιον μπορεί να το έχει δει μέσα ή γύρω από την Πράια ντε Λουζ στις 3 Μαΐου, τη νύχτα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, τις προηγούμενες ημέρες ή εβδομάδες μετά την εξαφάνιση».

Χθες, το βράδυ του Σαββάτου, η Daily Mail ρώτησε τη Scotland Yard αν η εγγραφή του φορτηγού ήταν ίδια με αυτήν που αναγνωρίστηκε στο 2007, αλλά η αστυνομία είπε ότι δεν αποκαλύπτει αυτές τις λεπτομέρειες.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *