ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η απάντηση του Θέμη Σιδηρόπουλου για τις “κραυγές ανοησίας”

Η απάντηση του Θέμη Σιδηρόπουλου για τις “κραυγές ανοησίας”

Ο πρόεδρος των φιλόζωων του δήμου Αλεξάνδρειας Ευθύμιος Σιδηρόπουλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Κύριε Δήμαρχε, ξεκινώ με τους απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σας εναντίων μου, <<…κραυγές ανοησίας ενός δήθεν φιλόζωου, δεν εκπροσωπώ τον σύλλογο και αποτελούν προσωπικές σκέψεις, δεν ανταλλάσσεται επιστολές με αργόσχολους που δεν εξυπηρετούν κανέναν, παρά μόνο τους ίδιους και τους σκοπούς τους…>>.

Πετάξατε μια πέτρα Κύριε, τώρα όπως καταλαβαίνεται είναι δύσκολο να την πάρετε πίσω, όμως από εσάς τον ίδιο εξαρτιόταν η απόφαση να μην την πετάξετε . Eσείς λοιπόν, ως << ον πολιτικό>>, θα πρέπει να είστε καλός και δίχως απολύτως κανένα ψεγάδι, από κάθε άποψη. Η όμορφη συμπεριφορά σκορπάει την λάμψη της και εσείς ως αληθινός άρχοντας του τόπου θα έπρεπε να είστε μεγαλόψυχος. Ο αληθινός πολιτικός κοπιάζει για την αρετή, είναι πράος και σώφρων.

Κύριε Δήμαρχε, δεν είστε συνεπεί, δεν έχετε ορθή πολιτική διαπαιδαγώγηση, δεν διαθέτετε πολιτική φρόνηση, δεν χειρίζεστε ορθά τα κοινά, είναι κεφαλαιώδες παράδειγμα για τον πολίτη ο άρχοντας της πόλης να πειθαρχεί στους νόμους. Είστε απερίσκεπτος έχοντας εσφαλμένη αντίληψη για τα κοινά, και οργίλος, θυμώνετε εύκολα!!!

Προς ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας λοιπόν, στον προϋπολογισμό σας για εφέτος, έχετε αναρτήσει στη Διαύγεια τα εξής για το θέμα των αδέσποτων: Περισυλλογή αδέσποτων 24.000 ευρώ, Στειρώσεις και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη 35.000 ευρώ, Σίτιση αδέσποτων 12.500 ευρώ και μαζί με τα χρήματα του Υπουργείου που ήρθαν τελευταία, ακόμη 7.500 ευρώ, Εργασίες στο χώρο φύλαξης των ζώων (κυνοκομείο) 40.000 ευρώ.

Είμαστε στον έκτο μήνα του χρόνου, δεν έχετε κάνει ούτε μία στείρωση, δεν έχετε σύμβαση με κανένα Ιατρό Ζώων, δεν δώσατε ούτε ασπιρίνη, κανένα έργο, και δώσατε μερικά σακιά τροφή, μετά από δική μου αφόρητη καθημερινή πίεση. Να δούμε και μερικές φωτογραφίες πρόσφατες από τον χώρο του κυνοκομείου, για να έχει πλήρη εικόνα ο πολίτης, της κατάστασης που επικρατεί:

Περιττώματα, χώρος συγκέντρωσης σκουπιδιών, τοξίνες, ζώα άρρωστα και μισοπεθαμένα, χωρίς νερό, γεμάτα παράσιτα και ούτω καθ εξής.

Κύριε Δήμαρχε, υπάρχει στον άνθρωπο από την φύση του το συναίσθημα της αιδούς και το αποκτούμε ζώντας στην κοινωνία, ίσως για εσάς να είναι μια παλιομοδίτικη λέξη για τις αναστολές. Ωστόσο εσείς θεωρείτε ότι η γύμνια της ψυχής και η απονιά είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό; Εμείς ως κοινωνία θεωρούμε αδιανόητο το δικό σας <<φυσικό>>, και εμείς ως κοινωνία θα αποφασίσουμε, τι επιτρέπεται και τι όχι.

Θα πρέπει να λειτουργείτε με συνείδηση, αυτή θα σας πει ποιο είναι το σωστό και το δίκαιο. Εσείς κάνετε κακό και αυτό συμβαίνει ίσως επειδή δεν ξέρετε ποιο είναι το καλό. Γι αυτό είναι καλό να διευρύνετε τις γνώσεις σας συνεχώς. Μικροί και μεγάλοι κάνουμε λάθη, όμως μετά μετανιώνουμε, εσείς είστε αμετανόητος.

Κύριε Δήμαρχε, μπορεί κανείς να γίνει ευτυχισμένος ζώντας ή πράττοντας λανθασμένα και άδικα; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που λένε ασταμάτητα ψέματα και κλέβουν και συκοφαντούν άλλους, εντάξει, αλλά το κάνουν επειδή δεν ξέρουν ότι είναι λάθος, ότι είναι άδικο αν θέλεις, νομίζετε ότι αυτός ο τρόπος ζωής τους κάνει ευτυχισμένους; Εμείς δεν θέλουμε να συνηθίσουμε στον κόσμο σου, θα ξορκίσουμε την δύναμη της κακιάς συνήθειας, δεν έχουμε δισταγμούς, θέλουμε μια ζωή θαυμάσια και συναρπαστική. Οι πράξεις μας κατευθύνονται από τον ορθό λόγο. Την σωφροσύνη και την ανδρεία του άρχοντα τις πόλης φθείρει η υπερβολή και η έλλειψη, ενώ η μεσότητα τις σώζει.

Πιστεύω ως άνθρωπος ότι έχω βάλει σε τάξη πολλά πράγματα μέσα στο μυαλό μου, δίνω μεγάλη σημασία στις αλλαγές, τις μεταβολές, με λογικό τρόπο και θα σας πρότεινα λοιπόν να βάλετε σε μια τάξη της έννοιες που έχετε μέσα στο κεφάλι σας και να δείξετε γενναιότητα.

Κύριε Δήμαρχε, η τιμωρία σας θα είναι ένα είδος θεραπείας, διότι έχετε ακριβή γνώση των προβλημάτων και εμμένετε σταθερά και αμετάβλητα στα λάθη σας. Κάνετε ό,τι και οι άρρωστοι, που ακούν με προσοχή τους γιατρούς, δεν εκτελούν όμως καμιά από τις εντολές τους. Όπως λοιπόν και εκείνοι δεν θα ανακτήσουν τη σωματική τους υγεία, με μια τέτοιου είδους θεραπεία, έτσι και εσείς κάνετε το λάθος με πολλούς τρόπους (κι αυτό είναι εύκολο), όμως να ξέρετε ότι το σωστό γίνεται μόνο με έναν τρόπο (κι αυτό είναι δύσκολο).

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΦΙΛΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

32 Comments

  • κ. Σιδηρόπουλε,
    Θαυμάζω το θάρρος σας. Ωστόσο, ο “άρχοντας του τόπου”, δεν έχει γνώσεις παρά μόνο πλούσιο υβρεολογιο. Δυστυχώς, οι πολίτες τον διάλεξαν για άλλη μια φορά. Κρίμα για τα σκυλιά και ντροπή για όσους επέτρεψαν το χάλι αυτό στο Δήμο, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ: ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ!

  • Δακτυσαμε

    • παρε το αντιτιμο του ψηφου…………. σου κ σκουπισου

  • Τόσα χρήματα ,που προορίζονται για τα αδέσποτα ,που πάνε ; Τα χρήματα που παίρνει ο δήμος ώστε να περισυλλέγει τα πλαστικά μπουκάλια από φυτοφάρμακα..κ δεν το κάνει , που πάνε ;; Μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ κ κανένας δεν μιλάει !! Ευθέως κ δημόσια ρώτησε ο φιλοζωος τον δήμαρχο τι γίνεται με τα λεφτά . Περιμένουμε την απάντηση.!!!!!

  • Φτάνει με την ανάγκη αυτοπροβολής σας κύριε Σιδηρόπουλε,είναι φανερό ότι δεν είστε ενημερωμένος για την κατάσταση,αν είχατε γνώση θα μπορούσατε να τεκμηριώσετε και τις κατηγορίες σας!
    Μάθετε πρώτα ποιες είναι αρμοδιότητες του Δήμου και ποιες της Περιφέρειας,πως και ποτέ λαμβάνει χρήματα ο εκάστοτε Δήμος και πως δικαιολογεί τα έξοδα!
    Οι τυφλές κατηγορίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά λάσπη!
    Αν όντως σας ενδιέφερε η καλύτερη λειτουργία του Δήμου θα είχατε βάλει υποψηφιότητα,όπως κάνατε για την θέση η οποία σας ενδιέφερε και αποτύχατε να πάρετε!

    • Τα λεφτά που πάνε ;

    • Και εσύ γενικότητες λες. Η ουσία είναι ότι τα αδέσποτα είναι παντελώς παραμελημένα.

  • Μπράβο σας κ. Σιδηρόπουλε. Ειλικρινά παράγετε ήθος. Εξυπακούεται ότι είμαστε μαζί σας όσον αφορά τους συνοδοιπόρους στον πλανήτη. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε γιατί η υπομονή μας ,οι αντοχές μας δυναμώνουν όσο είστε εσείς μπροστάρης

  • ΘΥΜΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  • Κλαιω!!!!

    • κ εγώ κλαίω….κρίμα στα ζωάκια….

  • Θέμη είμαστε μαζί σου!!!

  • Απαράδεκτες εικόνες για τα ζώα Αισχος αφήνετε τα ζώα μες στα σκουπίδια και τις βρώμικες πρέπει να ντρέπεστε Δημαρχε

  • Μπραβο στον κύριο Σιδηρόπουλο!!!!!

  • Εικόνες ντροπής κρίμα τα ζωάκια

  • Κύριε Σιδηροπουλε είμαστε μαζί σου προχώρα!!!!!!!!

  • Δυστυχως το προβλημα με τ αδεσποτα ταλανιζει την πολη και δν ειναι ιασιμο.αυτο οφειλεται στην ελλειψη παιδειας των ασυνειδητων,την εγκληματικη αμελεια των υπευθυνων ειδικα ο κυριος που απολαμβανει τα χρηματα της παροχης υπηρεσιων εκτος απο θρασυς παντα δν μπορει!ανεκδιηγητος…παντα κατι φταιει,φυσικα πρωτιστως υπευθυνοι εμεις που τους ανεχομαστε!αδιαμφισβητα το θεμα αποτελει πεδιο προβολης για αυτοκλητους σωτηρες.Η αλεξανδρεια εχει υποβαθμιστει σε μεγαλο βαθμο ολες οι διοικησεις αποδειχθηκαν ανεπαρκεις οχι μονο η τωρινη…δυστυχως αυτοι ειμαστε….

  • Αν έχει ίχνος ανθρωπιάς να παραιτηθεί από την θέση του Δημάρχου Ντροπή και αισχος

  • Καλά τα έλεγε ανοησίες είναι 40.000 ευρώ για κυνοκομείο-ντροπή αυτά τα ζώα βάσει νόμου επανεντάσονται μετά απο 15 μέρες στο μέρος όπου περισσιλέχθηκαν. Τα επανεντάσσετε άρρωστα; και αν επιτεθούν και δαγκώσουν κάποιον τότε τι; πάλι οι φιλοζωικές φταίνε και οι ευεσθητοποιημένοι πολίτες που τα φροντίζουν; Καλό θα ήταν όσοι κατηγορούν για λάσπη και αυτοπροβολές να ρίξουν μια ματιά στο νόμο που νομίζουν ότι ξέρουν και εάν εμείς οι υπόλοιποι είμαστε αμόρφωτοι και ανόητοι πείτε μας εσείς το νόμο και ποίοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα και αφήστε τις ρητορικές πολιτικών που εφαρμόζονται σε ομιλίες και ΜΜΕ.

  • και λιγα εδειξαν οι φωτογραφιες παιρνω καθημερινα απο εκει και βλεπω τα ζω ο εισαγγελεας που ειναι ; να φερουμε τα καναλια να δουν το αισχος και την ντροπη

  • Μπράβο κύριε Σιδηροπουλε έπρεπε επιτέλους κάποιος να αγγίξει αυτό το θέμα. Βέβαια όποιος δεν μπορεί να δει τίποτα άλλο πέρα από τον εαυτό του σιγά μη νοιαστει για τα καημένα τα ζώα!Αν δεν υπάρχει συμφέρον στη μέση γιατί να ασχοληθεί; Δυστυχώς όλα είναι θυσιαζονται στον βωμό του κέρδους και τής αυτοπροβολής. Αγνοεί όμως η τοπική αρχή ότι από την συμπεριφορά μας στα ζώα φαίνεται και ο πολιτισμός μιας κοινωνίας…

  • Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η κατρακύλα του δήμου μας δεν έχει τελειωμό. Λυπάμαι.

  • Πριονοκορδελα τον πέρασε ο Σιδηρόπουλος. Ποιός να το λεγε.

  • Μόνο τα κανάλια μπορούν να βοηθήσουν όσο δεν μας λέει ο δήμαρχος

  • Ένα ρεπορτάζ ολοκληρομένω δεν έχω δει ακόμα από τα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας για το θέμα. Θέλω να δημοσιεύοντε καθημερινά φωτογραφίες και σχόλια για την κατάντια μας, μπας και ιδρώσει κανένα αυτί. Για έναν επισκέπτη ο Γιδάς φαντάζει σαν έναν μεγάλο, ανθοστόλιστο Μαχαλά.

  • Κυριε Σιδηρόπουλε οι “άρχοντες” του Γιδα ειναι αμόρφωτοι σας παρακαλω πολύ ο λόγο σας να ειναι απλός για να σας καταλαβαίνουν !!

  • Κύριε Σιδηροπουλε συγχαρητήρια τα λέτε πολυ σωστά, τα ποσα είναι οντως αυτα που γράφεται συν ενα συνεργείο περισυλλογής που ειναι υποχρέωση του Δήμου με ανθρώπους καταρτισμενους….τα ζώα θα πρεπει συμφωνα με τον νόμο να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον δηλ στο δρόμο που ζουν εκτός και αν είναι επικίνδυνα το οποίο παλι θα το πιστοποιήσει ειδικος, τα υπόλοιπα μετα τη στείρωση πρεπει να ζουν ελευθερα….τις ενέργειες του Δημάρχου δε θα τις σχολιάσω ειναι αστείες και πάλι συγχαρητήρια!!!

  • παλιος προδρομος μεσα στην μορφωση

  • Αν ο δημος μαζέψει ΟΛΑ τα αδέσποτα και τα βαλει σε ενα κατάλληλο χωρο εσεις τι θα κάνετε άραγε; Θα το επιτρέψετε ή θα αρχισουν τις ταρζανιες καποια κομαντο σας και θα τα απελευθερωνουν για να εχουν λόγο υπαρξης; Ο λόγος σας δεν πειθει δυστυχώς με οσα βλέπουμε τοσα χρονια. Σε καμια πολιτισμενη πολη του εξωτερικού δεν υπαρχουν τοσα αδεσποτα. Εδω μόνο.

  • Γιατί δεν πηγαίνετε όλοι οι {φιλοζωοι) να βάλετε ένα χεράκι να καθαρίσετε τα περιττώματα και τα σκουπίδια τα οποία έχουν συσσωρευτεί όλο αυτόν τον καιρό εκεί;μόνο για αγκαλιές και γούτσου γούτσου είστε;βέβαια όταν η υπόθεση έχει να κάνει με σ…. τότε τα πράματα είναι δύσκολα,εχεται μάθει στα εύκολα και να σας εξυπηρετούν αλλοι

    • Υπάρχει υπάλληλος ο οποίος πληρώνεται για να τα κάνει αυτά και είναι υποχρεωμένος από το νόμο. Ο Δήμος δε θέλει συνεργασία και δε θέλει να μπαίνει κανένας μέσα στο κυνοκομείο μην αρχίζεις κατηγορίες και αν δε ξέρεις αλλά δε ψάχνεις να μάθεις ρώτα με ωραίο τρόπο. Με την ίδια λογική πάνε και εσύ μάζεψε τα σκουπίδια από το δρόμο κλείσε τις λακούβες και ότι ζημιά γίνει στη πόλη πάνε εσύ όχι τα συνεργεία.

  • Μπράβο κ. Σιδηρόπουλε μακάρι να μπορέσετε να επιτύχετε κάποιο αποτέλεσμα αν και φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο στο τόπο που ζούνε όλοι μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *