ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Εγκυμοσύνη και βαφές μαλλιών – της Γιώτας Παπαδοπούλου

Εγκυμοσύνη και βαφές μαλλιών – της Γιώτας Παπαδοπούλου

Γράφει η Γιώτα Παπαδοπούλου*

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή της γυναίκας.

Παρόλο που είναι πολύ γλυκιά και γεμάτη προσμονή, η μέλλουσα μαμά δεν παύει να είναι και γυναίκα. Η υγεία του μωρού σίγουρα προέχει, παράλληλα όμως ψάχνει και τρόπους να είναι τα μαλλιά της περιποιημένα για να νιώθει όμορφα σε όλη την περίοδο των 9 μηνών.

Όσον αφορά τις βαφές μαλλιών, οι ειδικοί συμφωνούν πως είναι ελάχιστα τα χημικά συστατικά της βαφής που μπορεί να απορροφηθούν από το δέρμα και έτσι η ποσότητα που ίσως φτάσει στο έμβρυο είναι τόσο μικρή, ώστε να μην θεωρείται επικίνδυνη για το μωρό.

Αν και δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες ούτε για αυτό, φαίνεται ότι το ίδιο ισχύει και για τον θηλασμό και πως η ποσότητα των χημικών που μπορεί να περάσει στο γάλα είναι μάλλον ασήμαντη.

Σίγουρα στο εμπόριο και στο φαρμακείο υπάρχουν πολλά σκευάσματα βαφών με εκχυλίσματα φυτών και βοτάνων που μας δίνουν την αίσθηση της πιο ελαφριάς βαφής όμως αν ξανοίγει τα μαλλιά μας 1-3 τόνους, τότε πρόκειται για μια κανονική βαφή μαλλιών.

Αν θέλετε να αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με τις βαφές, τότε θα μπορούσατε εναλλακτικά να προσφύγετε στη λύση των ανταυγειών ή του Baleyage. Και όποιο και αν είναι το χρώμα σας, από ξανθό, χάλκινο κόκκινο ή και σκούρο καστανό, μπορείτε να το διατηρήσετε στα μαλλιά σας τους μήνες της κύησης. Θεωρείται η πιο ασφαλής μέθοδος και την προτείνουμε οι κομμωτές επειδή στην τεχνική αυτή τα χρώματα δουλεύονται μέσα στα αλουμινόχαρτα και δεν ακουμπά καθόλου τη ρίζα.

Συνιστάται οι εφαρμογές χρωμάτων να γίνονται μετά τη συμπλήρωση των 12 βδομάδων κύησης. 

* Η Γιώτα Παπαδοπούλου διατηρεί κομμωτήριο στην πόλη της Αλεξάνδρειας από το 1991. Θα το συναντήσετε στον πεζόδρομο στην οδό Εθν. Αντίστασης 32

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *