ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Μαλλιά και αντιηλιακή προστασία – της Γιώτας Παπαδοπούλου

Μαλλιά και αντιηλιακή προστασία – της Γιώτας Παπαδοπούλου

Γράφει η Γιώτα Παπαδοπούλου*

Όπως ακριβώς η επιδερμίδα έτσι και τα μαλλιά μπορούν να έχουν βλαβερές συνέπειες από την έκθεση στον ήλιο.

Ο ήλιος σπάει τη δομή των μαλλιών και τα αφυδατώνει σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας.

Τα μαλλιά φριζάρουν και παρουσιάζουν απώλεια του χρώματός τους. Έτσι, είτε πάμε παραλία, είτε κάνουμε τις καθημερινές μας μετακινήσεις στην πόλη, χρειαζόμαστε ένα σαμπουάν θρέψης που απομακρύνει με το λούσιμο αυτά τα στοιχεία ευαισθητοποίησης ενώ παρέχει άμεση ενυδάτωση (αλάτι, ακτίνες UV, χλώριο πισίνας). Επιπλέον απορροφά τις ακτίνες UV.

ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η αντηλιακή μάσκα επίσης δημιουργεί ένα φυσικό προστατευτικό πέπλο στα μαλλιά που εκτίθενται ή έχουν ευαισθητοποιηθεί από τον ήλιο. τα ενυδατώνει και τους δίνει την ελαστικότητα που χρειάζονται.

ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΣΠΡΕΙ

Αν θέλουμε να έχουμε υγιή μαλλιά νομίζω πως το αντιηλιακό σπρέι είναι το must-have προϊόν στην παραλία. Περιέχει συστατικά που παρέχουν άμεση ενυδάτωση και προστασία στα μαλλιά κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο θωρακίζοντάς τα από παράγοντες αφήνοντάς τα πολύ λαμπερά και λεία.

Πολλές φορές στο κομμωτήριό μου μιλώντας για τα αντηλιακά προϊόντα με τις γυναίκες που θέλουν να μάθουν για την προστασία των μαλλιών τους το καλοκαίρι, παρατηρώ ότι μερικές φορές προτιμούν να αγοράσουν τη σειρά που είχαν τον χειμώνα και όχι τα αντηλιακά.

Είναι φυσικό να μην θέλουμε να αλλάξουμε τα προϊόντα από τα οποία είμαστε ευχαριστημένες, όμως τα αντιηλιακά δεν μπορεί κανένα άλλο προϊόν να τα αντικαταστήσει επειδή έχουν όλα τα προτερήματα που ανέφερα πριν.

Για την μέγιστη φροντίδα των μαλλιών σας προτιμήστε προϊόντα κομμωτηρίων επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι κομμωτές θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό προϊόν για τα μαλλιά σας τα οποία αν προέρχονται από μεγάλα Brands είναι τα καλύτερα.

Η σειρά για την οποία μίλησα είναι της L’Oreal Professionnel Paris, τα SOLAR SUBLIME

Tip: Αν κάνετε ηλιοθεραπεία για αρκετή ώρα καλό θα ήταν να έχετε ξεβγάλει πριν τα μαλλιά σας, έτσι δεν θα αφυδατωθουν από τον ήλιο

* Η Γιώτα Παπαδοπούλου διατηρεί κομμωτήριο στην πόλη της Αλεξάνδρειας από το 1991. Θα το συναντήσετε στον πεζόδρομο στην οδό Εθν. Αντίστασης 32

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *