ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Απαλλαγή των αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019

Απαλλαγή των αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019

Αναστέλλεται για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η εφαρμογή του μέτρου της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και θα συνιστούσε παραλογισμό, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να επιβαρυνθούν οι αγρότες με την καταβολή τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ. Με  απόφαση του Πρωθυπουργού προχωρούμε στην αναστολή της εφαρμογής του μέτρου και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και η σχετική νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Οι ωφελούμενοι  είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αγρότες οι οποίοι  εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, «η δημιουργία ή ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου θα αξιοποιείται πάντα στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων. Δέσμευσή μας ήταν και παραμένει η μείωση της προκαταβολής φόρου, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αλλά και η μείωση και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες».

5 Σχόλια

 • ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ο Βεσυρόπουλος είναι γνώστης της πραγματικότητας και έκανε αυτό που έπρεπε!

 • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ 650 ΕΥΕΩ.

 • Γρήγορα αντανακλαστικά του Βεσυρόπουλου, σε ένα μεγάλο πρόβλημα που πήγε να εξελιχθεί εις βάρος των αγροτών!
  Και βέβαια δεν θα το ξεχάσουμε Κύριε Βεσυρόπουλε!

 • Κύριε βεσυροπουλε καλά κάνατε για τους αγρότες γιατί δεν το κάνατε και για τους ελεύθερους επαγγελματίες?? Φτάνει πια με την ψυφοθηρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up