ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Αγρότες της Ημαθίας: «Σιγή ιχθύος» ως προς τις τιμές της νέας περιόδου

Αγρότες της Ημαθίας: «Σιγή ιχθύος» ως προς τις τιμές της νέας περιόδου

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας ανακοινώθηκε:

Παρά τις πανηγυρικές ειδήσεις  για την Ελληνική κομπόστα  και την αύξηση των μεριδίων της σε νέες αγορές, και παρά την άνοδο των πωλήσεων των κονσερβοποιημένων φρούτων λόγω κορονοϊού ,  η Ε.Κ.Ε. τηρεί «σιγή ιχθύος» ως προς τις τιμές της νέας περιόδου.

Δέκα μέρες πριν  την συγκομιδή των πρώτων συμπυρήνων ουδείς γνωρίζει το πού θα κυμανθεί η τιμή τους. Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Αποστόλου (τώρα που η ζήτηση είναι αυξημένη και οι προϋποθέσεις άριστες  ) έχει κάτι να πει αναφορικά με τις τιμές του βιομηχανικού ροδακίνου;

Οι αγρότες της Ημαθίας διεκδικούμε αδιαπραγμάτευτα  διασφαλισμένες  τιμές πάνω από το κόστος παραγωγής έχοντας  αυτό σαν minimum  βάσης  για φέτος.

Δεν διανοούμαστε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που επί  σαράντα  και πλέον χρόνια με διάφορες  μεθοδεύσεις η τιμή παραγωγού παραμένει η ίδια.

Δεν θα ανεχτούμε πλέον την σιωπή κανενός.

Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του.

Ζητάμε από την Πολιτεία και τους φορείς την στήριξη της αξίας της παραγωγής μας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να καλλιεργούμε.

Σε κάθε περίπτωση οι Αγρότες είμαστε πλέον έτοιμοι να αντιδράσουμε δυναμικά.

Για τον Α. Σ. Γ. ΒΕΡΟΙΑΣ

Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος                         Χαλκίδης Αναστάσιος

5 Σχόλια

  • Αν τα δουλεύεις μόνος κ τα περιποιείται αφήνουν καλό εισοδημα

  • Μαρία, αν βάλεις τις ώρες που τα δουλεύεις και τα περιποιήσε μόνος, με το χαμηλότερο ημερομίσθιο που υπάρχει, κοστολολικά είσαι μέσα με το κεφάλι. Εκτός αν δεν μετράς ως άνθρωπος και δεν υπολογίζεις τις «ώρες που τα δουλεύεις και τα περιποιήσε», τότε ναι, αφήνουν ένα πολύ καλό μεροκάματο.

    Καλησπέρα σας και καλή βραδιά……

    • Κ στον ιδιωτικό τομέα , κ υπερωρίες δουλεύεις κ καταπίνεις άσχημες συμπεριφορές .εσύ βάλε εργάτες κ μετά για καφέ στην καφετέρια ,το μεσημέρι θα φέρει τις κλούβες ο Αλβανός με το αγροτικό. Άνθρωπος είσαι ,έτσι είναι.

    • καλησπέρα και στους δύο.Έχω μια ερώτηση εδώ και χρόνια χωρίς ωστόσο απάντηση.με το ξεκίνημα της κρίσης μετά το 8 είχαν φύγει μέχρι και πριν λίγα χρόνια (περίπου δεκαετία )δεκάδες χιλιάδες νέοι και μεσήλικες για το εξωτερικό.γνωστοι μου μονο και ξαδερφια παρα πολλοι.ερωτηση:απο το επάγγελμα του αγρότη δεν έφυγε κανένας για εξωτερικό.Γιατί?1ο η ειναι καλα(όσο το δυνατον) τα λεφτά που βγαζουνν η?απαντήστε μου εσείς.

  • Μαρία και γω στον ιδιωτικό τομέα εργάζομαι και να ξέρεις τα λίγα στρέμματα που έχω, τα δουλεύω εντελώς μόνος μου…και το κάνω ως τρίτη δουλεία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up