ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Μεγάλη εμφάνιση και αργυρό μετάλλιο στο Final Four για τον ΑΘΛΟ Αλεξάνδρειας!

Μεγάλη εμφάνιση και αργυρό μετάλλιο στο Final Four για τον ΑΘΛΟ Αλεξάνδρειας!

Με το αργυρό μετάλλιο επέστρεψε από το Final Four της ΕΚΑΣΚΕΜ στην Κεντρική Μακεδονία ο ΑΘΛΟΣ Αλεξάνδρειας. 

Η ομάδα του Βασίλη Αγγέλη προκρίθηκε εύκολα στον τελικό της διοργάνωσης κερδίζοντας με 75-43 τον Ζαφειράκη Νάουσας. Στον τελικό γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με μόλις 4 πόντους από τον Πιερικό Αρχελάου με 61-57. 

Διαβάστε τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου για το final four και τις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Αγγέλης:

Με το αργυρό μετάλλιο και τη δεύτερη θέση στη Κεντρική Μακεδονία (ΕΚΑΣΚΕΜ) ολοκλήρωσε την φετινή, περιπετειώδη σεζόν ελέω κορονοιού η Παιδική μας ομάδα!

Η ομάδα μας αφού κέρδισε με σπουδαία εμφάνιση και τελικό σκορ 43-75 στον ημιτελικό του Σαββάτου την ομάδα του Ζαφειράκη Νάουσας έδωσε σπουδαία μάχη απέναντι στην ομάδα του Πιερικού Αρχελάου από την οποία ηττήθηκε με 4 πόντους 61-57.

Οι παίδες της ομάδας μας μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 8-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά υπέρ της ομάδας μας ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό 12-23 στο 13′ αλλά με λάθος επιλογές στην επίθεση και κακές επιστροφές στην άμυνα ο Πιερικός μείωσε σε 28-29 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι με την ομάδα μας να κράτά ακόμη το προβάδισμα με σκορ 40-43. Ήδη όμως δύο βασικοί μας παίχτες είχαν φορτωθεί με τέσσερα φάουλ (Στυλίδης και Στάκταρης) με αποτέλεσμα οι λύσεις να μειώνονται και σε συνδυασμό με την κόπωση των υπολοίπων η συνέχεια να γίνεται δύσκολη.

Έτσι και αφού αποβλήθηκαν νωρίς με πέμπτο φάουλ και οι δύο αθλητές μας και παρόλο που 3′ πριν τη λήξη το παιχνίδι ήταν ισόπαλο (57-57) η ατυχία σε κάποια σουτ και ταυτόχρονα τα πολλά ριμπάουντ που εξαργύρωσε με καλάθι και φάουλ η αντίπαλη ομάδα το τελικό σκορ βρήκε νικήτρια την ομάδα της Κατερίνης.

Παρόλο όμως που η ομάδα μας έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο στην κατηγορία των Παίδων θα πρέπει να συγχαρούμε με όλη μας την καρδιά αυτά τα σπουδαία παιδιά που τελείωσαν τη χρονιά με μόλις μία ήττα και αν δεν είχαν την ατυχία να χάσουν νωρίς από τον τελικό τους δύο βασικούς μας παίχτες τότε το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα διαφορετικό.

Ο προπονητής της ομάδας μας Βασίλης Αγγέλης μέτα τον αγώνα δήλωσε: “Συγχαρητήρια στα παιδιά για την υπέροχη προσπάθεια όλης της φετινής περιόδου. Κατάφεραν να μας κάνουν πραγματικά περήφανους με την εμφάνισή τους στο final four.

Στον τελικό απέναντι σε μια ομάδα με ιστορία στον πρωταθλητισμό που προέρχεται από μια πολύ μεγαλύτερη πόλη σε σχέση με την Αλεξάνδρεια, απέδωσαν καταπληκτικά ,είχαν τον έλεγχο του αγώνα για τρεις περιόδους και αν δεν είχαμε την απώλεια δύο βασικών μας παιχτών που αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ ,σε συνδυασμό με την αδυναμία να αγωνιστεί ενός ακόμη βασικού μας αθλητή του Γώτη τότε η εξέλιξη θα ήταν σίγουρα διαφορετική.

Θέλω να ευχαριστήσω τον άμεσο συνεργάτη μου Μιχάλη Σιτσάνη για την σημαντικότατη βοήθεια του καθώς και τους γονείς των παιδιών για την άψογη συμπεριφορά τους και την στήριξη στο έργο μας.

Ο Άθλος καθιερώνεται στην ελίτ των αναπτυξιακών ηλικιών με τις συνεχόμενες παρουσίες στους τελικούς, αναδεικνύει νέα ταλέντα στο άθλημα και σφυρηλατεί τους χαρακτήρες των παιδιών μαθαίνοντας τους να κυνηγούν τα όνειρα και τους στόχους τους.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά για να κρατήσουμε ψηλά το Αλεξανδρινό Μπάσκετ και να φέρουμε και τίτλους στην πόλη μας.

Δεν θέλω να παραλείψω να συγχαρώ την ομάδα του Πιερικού για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και να της ευχηθώ καλή συνέχεια στα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος.”

Η συνθέση του τελικού:

ΑΘΛΟΣ (Αγγέλης -Σιτσάνης): Στάκταρης 12(1), Μούτσα 40(4), Γερόπουλος, Παπαγεωργίου 5, Στυλίδης, Νίκα, Σαμαράς, Τσαρούχας, Βλαχάβας, Τακουτής, Πετικόπουλος,Τολιόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *