ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

«Τα γατόνια»: Η βιβλιοπρόταση της εβδομάδας από την POWER BOOK Girl

«Τα γατόνια»: Η βιβλιοπρόταση της εβδομάδας από την POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΑ ΓΑΤΟΝΙΑ

Εκδόσεις: Φουρφούρι

Συγγραφέας: Catherine Metzmeyer

Προτεινόμενη Ηλικία : 3+ ετών

Στην τεράστια μεγαλούπολη πίσω από το μεγάλο τοίχο ζει η Γατοσυμμορία: ο Τίγρης, ο Φαραώ, ο Στάμπας, ο Πίσσας, ο Αγκάθης και ο Μάγκας. Κοιμούνται όλοι μαζί εκτός από το μικρό γατούλη χωρίς όνομα. Λίγο αργότερα αποφασίζουν να ξεκινήσουν να πάνε να βρούνε φαγητό. Ο Φαραώ δεν αφήνει το μικρό γατούλη χωρίς όνομα να τους ακολουθήσει λέγοντας του πως μόνο πρόβλημα θα τους δημιουργήσει. Εκείνος όμως αποφασίζει να μην τους ακούσει. Και τους ακολουθεί. Τι θα γίνει όταν όλη η Γατοσυμμορία εκτός από τον μικρό γατούλη χωρίς όνομα βρεθεί κλεισμένη μέσα στο κάδο σκουπιδιών; Ποιος θα καταφέρει να τους βοηθήσει; Θα αποκτήσει και ο μικρός γατούλης όνομα;

Μια διασκεδαστική ιστορία γεμάτη ευτράπελα που μας βοηθάει να καταλάβουμε ότι καμιά φορά χρειαζόμαστε και την βοήθεια κάποιου μικρότερου από εμάς και πως η σωματική διάπλαση δεν παίζει πάντα ρόλο σε αντίθεση με την εξυπνάδα και την ευστροφία.  Ελάχιστο κείμενο, υπέροχη εικονογράφηση αλλά και αμείωτη δράση κρατούν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών σε εγρήγορση.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι.
Η πρόταση βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK Girl!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *