ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αντιμέτρα καπούτ!!!

Αντιμέτρα καπούτ!!!

Γράφει ο Δημήτρης Τοπάλης

Πριν από λίγες μόνο  βδομάδες, οποιοσδήποτε Συριζαίος έβγαινε στα κανάλια είτε ήταν υπουργός, είτε βουλευτής, είτε στέλεχος, είτε απλός οπαδός,  έπρεπε να λέει γύρω στις 100 φορές τη λέξη ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ!

Έλεγε π.χ. ο Άδωνις Γεωργιάδης – o τόσο συμπαθής στους Συριζαίους βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – τη λέξη ΜΕΤΡΑ κι αμέσως από τους συμμετέχοντες Συριζαίους άκουγες σε στεντόρειο τόνο τη λέξη ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ! Ο  συντονισμός ήταν αχτύπητος. Τα αριστερά ανακλαστικά λειτουργούσαν αυτόματα, όπως ακριβώς είχε αποδείξει πριν από χρόνια ο Ρώσος επιστήμονας ΙΒΑΝ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΠΑΥΛΩΦ, που ασχολήθηκε με τα εξαρτημένα ανακλαστικά.

Καθόμουνα που λέτε και μετρούσα, με θρησκευτική ευλάβεια, αν τηρούνταν η ντιρεκτίβα του Αλέξη, του Νίκου, της Έφης, του δικού μας αλεξανδρινού Νίκου, του δικού μας επίσης Γιώργου, του επιθεωρητή Υγείας, και των άλλων μελών του σκληρού πυρήνα της Τσιπραϊκής Κυβέρνησης και, πάντα σχεδόν, έφτανα στο νούμερο εκατό. Το να ακούς εκατό φορές τη λέξη ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ μη νομίζετε πως είναι εύκολη υπόθεση.

Στην αρχή νευριάζεις! Στη συνέχεια κοκκινίζεις! Λίγο αργότερα παίρνεις το χαπάκι για την πίεση! Μετά αρχίζεις να ξεσπάς και να πετάς εφημερίδες και περιοδικά που τυχόν υπάρχουν μπροστά σου και κατόπιν πηγαίνεις στο μπάνιο, βάζεις το κεφάλι κάτω από τη βρύση, ρίχνεις μπόλικο παγωμένο νερό στην κούτρα σου κι όταν συνέλθεις, αν συνέλθεις, ξαναγυρίζεις στο σαλόνι σου, κλείνεις την τηλεόραση κι επιτέλους ησυχάζεις.

Αφού, για πολλές μέρες, το μαρτύριο αυτό με βασάνισε και μου προκάλεσε ένα σωρό ψυχολογικά προβλήματα, ξαφνικά σταμάτησε. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ!!! Τώρα δεν ακούς τίποτε. Η λέξη ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ενταφιάστηκε, με αριστερή επισημότητα, με πολιτική κηδεία κι εξαφανίστηκε. Ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας, που λέει ο πασοκικός λόγος, δεν έχει την τόλμη και την παρρησία να την αναφέρει.

Ψάχνω εγώ ο κακομοίρης να δω κάπου αντίμετρα, ερευνώ σε ιστοσελίδες, σε περιοδικά και εφημερίδες των 1000 φύλλων ημερησίως, της πλάκας δηλαδή σαν την ΑΥΓΗ, αλλά τα ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΚΑΠΟΥΤ!!! Πέθαναν εντελώς!!! Ακόμη και στην τηλεόραση τα πολυχρονεμένα μας συριζόπουλα δε βγάζουν άχνα. ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ λοιπόν καπούτ.

Πριν πω το «αιωνία τους η μνήμη» όμως σκέφτηκα να κάνω ένα αφιέρωμα στην ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. Για όσους δεν  γνωρίζουν τη λέξη και τη σημασία της, προπαγάνδα είναι:

  1. «η συστηματική απόπειρα διάδοσης ιδεών, αντιλήψεων ή απόψεων στο θρησκευτικό, πολιτικό, ιδεολογικό ή άλλο τομέα, που έχει σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να την διαμορφώσει κατάλληλα, μέσω της μεροληπτικής, στρεβλής ή ελλιπούς μετάδοσης πληροφοριών και της παραπληροφόρησης».
  2. «η διαστρέβλωσητης αλήθειας».

Με βάση τα παραπάνω καταλαβαίνει πολύ καλά ο κάθε Έλληνας το λόγο, για τον οποίο οι Συριζαίοι επαναλάμβαναν 100 φορές την ημέρα τη λέξη ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ. Καραμπινάτη προπαγάνδα έκαναν!

Τώρα που έκλεισαν οι συμφωνίες κι ο λαός δέθηκε χειροπόδαρα, σύμφωνα με τα κελεύσματα της τρόικας, που έγινε πλέον τετραρχία, η λέξη ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ  δε χρειάζεται. Δεν πρόκειται λοιπόν να τη δείτε ούτε να την ακούσετε ποτέ. Κι όσοι από σας πάθατε σύνδρομο στέρησης , αφού την ακούσατε ως τώρα χιλιάδες φορές, ένα έχω να σας πω. Υπάρχουν στα φαρμακεία πάρα πολλά σκευάσματα που κάνουν καλή ψυχοθεραπεία. Πάρτε μερικά κουτιά ή μπουκαλάκια με καταπραϋντικά ή βγείτε έξω στο δρόμο και ουρλιάξτε, για να εκτονωθείτε ή …χαπακωθείτε για μερικές ώρες να ηρεμήσετε. ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ πάντως μην περιμένετε. Πέθαναν τα καημένα!!! Αιωνία τους η μνήμη. ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΚΑΠΟΥΤ!!!

Ο λαός πάντως, σε λίγο καιρό, τα ΜΕΤΡΑ Τσίπρα – Καμένου θα τα πληρώσει στο ακέραιο επειδή τα υπέγραψε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ο κ. Τσίπρας κι ο κ. Καμμένος « στα τέσσερα» σκυμμένος κανονικά, όπως το απαιτεί η παράδοση. Για τα ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ  κανείς πλέον δεν ξέρει και δε λέει τίποτε!!!

ΤΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up