ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Μέχρι τις 21 Αυγούστου τα μέτρα στις εκκλησίες λόγω κορονοϊού

Μέχρι τις 21 Αυγούστου τα μέτρα στις εκκλησίες λόγω κορονοϊού

Τη διατήρηση έως τις 21 Αυγούστου των μέτρων που ισχύουν στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού αποφάσισαν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Υγείας.

Στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνονται ωστόσο δύο μικρές αλλαγές. Πρώτον, η αναλογία ατόμων/επιφάνειας διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. και δεύτερο για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100.

Π.χ. σ’ έναν χώρο λατρείας 200 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 40 άτομα ενώ σ’ έναν χώρο 500 τ.μ. ή 1.500 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 100 άτομα.

Τα παραπάνω ισχύουν επίσης στις Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και τους λοιπούς χώρους εγκαταβίωσης σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός επισκεπτών που μπορούν να δέχονται ημερησίως (χωρίς διανυκτέρευση) δεν μπορεί να υπερβαίνει την αναλογία ένα (1) άτομο ανά πέντε (5) τ.μ. του Καθολικού της Ιεράς Μονής ή του κεντρικού χώρου λατρείας του Μοναστηριού ή του χώρου εγκαταβίωσης, με ανώτατο όριο τα εκατό (100) άτομα.

Σημειώνεται ότι κατά τα λοιπά ισχύουν όλες οι γνωστές προφυλάξεις που ισχύουν ήδη (1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων, σύσταση για τη χρήση μάσκας, φυσικός αερισμός του χώρου κλπ).

In.gr

2 Comments

  • Σατανάδες, αντίχριστοι νεοδημοκράτες!

  • ρε ντροπη σας εχει ερθει στην ελλαδα ολη η αρωστια και η βρωμια και βαζετε με τις εκκλησιες ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *