ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

50 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ

50 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ

Πενήντα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα η Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.672.

Εκ των νέων κρουσμάτων, τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Έτσι, από τα συνολικά κρούσματα το 54.6% αφορά άνδρες, ενώ 919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Ακόμα, 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: 

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς. 

Θρίλερ με τους Σέρβους τουρίστες – Πιθανή η υποχρεωτική επιστροφή τους

Αναστάτωση επικρατεί στη Βόρεια Εύβοια αλλά και τη Λαμία, μετά την διάγνωση δύο νέων κρουσμάτων κοροναϊού σε ζευγάρι τουριστών από τη Σερβία.

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να ζητήσει από τους Σέρβους τουρίστες σε Αιδηψό και Πευκί να επιστρέψουν στη χώρα τους, λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην περιοχή.

Από τη στιγμή που τα τεστ βγήκαν θετικά, σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο Λαμίας, στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αλλά και την Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, που ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού και κυρίως του εντοπισμού του οδηγού ταξί που τους μετέφερε.

Το μεσημέρι της Τετάρτης μετέβησαν στην Αιδηψό ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσουν τα τεστ, στο πλαίσιο των οποίων θα εξεταστούν συνολικά 85 άτομα.

Με αγωνία αναμένουν τα αποτελέσματα τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι Σέρβοι τουρίστες.

Συνολικά 85 τεστ έκανε χθες, Τετάρτη (8/7) , ο ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Αιδηψό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Live News, η κυβέρνηση, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από όλους τους Σέρβους τουρίστες σε Αιδηψό και Πευκί να επιστρέψουν στη χώρα τους πριν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα των διακοπών τους.

In.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *