ΤΟΠΙΚΑ posted by

Σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής βρισκόταν το ένα από τα παιδιά που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό στην Ημαθία

Σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής βρισκόταν το ένα από τα παιδιά που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό στην Ημαθία

Σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής φιλοξενούνταν το ανήλικο που βρέθηκε χθες θετικό στον κορoνοϊό από το Νοσοκομείο της Βέροιας.

Ένα από τα 6 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χτες Σάββατο (κλικ ΕΔΩ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Veriotis.gr, πρόκειται για ένα 15χρονο κορίτσι που πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου 2020 και λίγες ημέρες μετά εμφάνισε δέκατα. Το κορίτσι αρχικά μεταφέρθηκε στο ιατρείο των εγκαταστάσεων και απομονώθηκε, καθώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ θεωρήθηκε ως ύποπτο περιστατικό. Εκεί οι γιατροί την παρακολούθησαν για ένα 24ωρο και αφού είδαν ότι ο πυρετός δεν έπεφτε, ειδοποίησαν τους γονείς της όπου την παρέλαβαν και την μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βέροιας για να γίνει η εξέταση για τον κορoνοϊό. Τα αποτελέσματα χθες έδειξαν ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον νέο Covid19. Αμέσως τέθηκαν σε απομόνωση και τα άλλα 8 παιδιά που φιλοξενούνταν στο σπιτάκι μαζί με την 15χρονη, τα οποία και παρέλαβαν σήμερα οι γονείς τους για να μεταβούν με τη σειρά τους για εξετάσεις.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ, που έδωσε τις ανάλογες οδηγίες στους υπευθύνους της κατασκήνωσης για τη διαχείριση της κατάστασης, ενώ ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *