ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τις εκκλησίες

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τις εκκλησίες

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την αναστολή όλων των λιτανειών, πομπών και λοιπών θρησκευτικών τελετών που γίνονται εκτός των λατρευτικών χώρων

Πριν λίγες ημέρες, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας είχε εκδώσει εγκύκλιο, εν όψει του Δεκαπενταύγουστου, υποστηρίζοντας πως η Εκκλησία έχει προνοήσει για λιτανείες χωρίς συνωστισμό και σύντομες σε διάρκεια.

Ωστόσο η κυβέρνηση δημοσίευσε την απόφαση με την οποία αναστέλλεται, χωρίς εξαιρέσεις, κάθε θρησκευτική τελετή που πραγματοποιείται «μέσω της διενέργειας πομπής».

Αναλυτικά, «αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.»

Κυρώσεις και διαδικασίες ελέγχου  

Στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν την αναστολή του άρθρου 1 επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, καθώς και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 24 έως 27 και 29 της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 3165), όπως εκάστοτε ισχύει. Η απόφαση έχει ισχύ έως την 31η Αυγούστου 2020.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου έχει επίσης απαγορευτεί κάθε είδους πανηγύρι. Παράλληλα, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα. Και αυτό το μέτρο έχει ισχύ έως τις 31 Αυγούστου.

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *