ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

5 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ημαθία

5 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ημαθία

Πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού βεβαιώθηκαν σήμερα στην Ημαθία, δύο από τα οποία συμπεριλήφθηκαν στη σημερινή καταμέτρηση του ΕΟΔΥ (παρακάτω η λίστα). 

Σύμφωνα με το veriotis.gr, πρόκειται για μία γυναίκα που ήταν σε επαφή με γνωστό θετικό και η οποία διαπιστώθηκε επίσης θετική σε υγειονομική μονάδα της Ημαθίας και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης (Παπανικολάου). Είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει άλλο υποκείμενο νόσημα.

Τα υπόλοιπα 4 περιστατικά διαπιστώθηκαν θετικά σε ιδιωτικά εργαστήρια και σε μονάδες εκτός Ημαθίας. Είναι και τα 4 νεαρής ηλικίας (κάτω των 30). Εξ αυτών, οι δύο είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό του οικογενειακού περιβάλλοντος τους. Είναι με χαμηλά συμπτώματα. Δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Τα άλλα δύο θετικά επέστρεψαν από διακοπές σε γνωστή περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος της Βόρειας Ελλάδας. Και οι δύο κάτοικοι Βέροιας. Δεν χρήζει κανείς νοσηλείας. Σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση.

Η αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί τους αρμόδιους φορείς που συστήνουν σχολαστική εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας και αποστασιοποίησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *