ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK Girl!

Η πρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK Girl!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΑΚΟΥΓΕ

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Cori Doerrfeld

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Μια μέρα ο Άλκης φτιάχνει ένα πύργο καινούριο, μοναδικό, ξεχωριστό και είναι περήφανος γι’ αυτό. Όμως όλα ξαφνικά γκρεμίζονται. Τότε καταφθάνουν διάφορα ζωάκια που θέλουν να βοηθήσουν τον Άλκη, το καθένα με διαφορετικό τρόπο. Ο Άλκης όμως δεν βρίσκει παρηγοριά σε κανένα ζωάκι. Ώσπου κάποια στιγμή τον πλησιάζει ένα κουνελάκι, τον αγγίζει και περιμένει σιωπηλά. Τι θα γίνει τελικά με τον Άλκη; Θα καταφέρει να βρει την γαλήνη;

Ένα καταπληκτικό βιβλίο ενσυναίσθησης με το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να διαχειριστούν την αποτυχία και την απώλεια. Ακόμη μπορούν να αντιληφθούν την αξία μιας αγκαλιάς. Μια ιστορία που απαλύνει κάθε δυσκολία και θλίψη που αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Όμορφη εικονογράφηση απλό αλλά ουσιαστικό λεξιλόγιο και ένα ιδιαίτερο θέμα το οποίο πραγματεύεται κάνουν το βιβλίο να έχει λόγο ύπαρξης στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *