ΤΟΠΙΚΑ posted by

Θέμα με τον καθαρισμό των σχολείων στον δήμο Αλεξάνδρειας – τι επισημαίνουν οι εργαζόμενες καθαριότητας

Θέμα με τον καθαρισμό των σχολείων στον δήμο Αλεξάνδρειας – τι επισημαίνουν οι εργαζόμενες καθαριότητας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σωματείο Προσωπικού Καθαριότητας Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων Ημαθίας επισημαίνει τους κινδύνους που υπάρχουν.

Στα γραφεία του Αλεξάνδρεια-Γιδάς βρέθηκαν η πρόεδρος του Σωματείου Τριανταφυλλιά Ανβάρ και η Γεν. Γραμματέας Ευφροσύνη Ασβεστά οι οποίες μας μίλησαν για τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων που έγιναν σήμερα στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Οι συμβάσεις υπογράφτηκαν σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

Ανακοίνωση του Σωματείου

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΑΚΟΜΗ

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΑΜΕ.

ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ 2 ΜΗΝΕΣ.

ΣΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΗΡΕ 19 ΑΤΟΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ 40 ΤΡΙΩΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΠΗΡΑΝ 28 ΑΤΟΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ 31 ΜΕ ΤΡΙΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΣΑ 15 ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ 20 ΤΡΙΩΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.

ΜΕ ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΥΓΕΙΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΕΞΑΡΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΠΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ  ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΚΤΛ)

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 3 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΙΩΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ(ΜΕΡΙΚΗΣ) ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Υ.Γ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ

2 Σχόλια

  • Έχουν δίκιο οι καθαρίστριες.
    Δεν γίνεται τα μισά σχολεία να έχουν πλήρη κάλυψη και τα άλλα μισά 3ωρη .
    Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων πρέπει να αντιδράσουν.
    Μόνο με μάσκες και παγουρίνια δεν λύνεται το πρόβλημα.
    Χρειάζεται καλός καθαρισμός και απολύμανση.

  • Μπράβο Τριανταφυλλιά. Πολύ καλά τα είπες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up