ΤΟΠΙΚΑ posted by

Νέα μέτρα στην Ημαθία από Δευτέρα: Τι αλλάζει για τη μάσκα και τα ωράρια

Νέα μέτρα στην Ημαθία από Δευτέρα: Τι αλλάζει για τη μάσκα και τα ωράρια

Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή, βάσει του επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται από τις υγειονομικές αρχές, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

(Επίπεδο 1: ετοιμότητας, Επίπεδο 2: επιτήρησης, Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης και Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου και θα επικαιροποιείται κάθε 14 μέρες ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες.

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr, ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να δει αναλυτικότατα τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Στη σημερινή παρουσίαση, η Ημαθία βρίσκεται στον επίπεδο 2 (επιτήρησης), όπου αυτό συνεπάγεται ότι από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα ισχύουν μια σειρά μέτρων, με τα κυριότερα σημεία να είναι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μόνο όπου υπάρχει συνωστισμός, αυξάνεται στα 6 από 4 άτομα στα τραπέζια στα κέντρα διασκέδασης (μόνο καθήμενοι) και στα καταστήματα εστίασης, μισή ώρα παράταση στη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης, μπαρ κτλ, καταστημάτων εστίασης, από τις 00:00 σε 00:30, 65% από το 50% των πωλητών στις λαϊκές αγορές και άλλα.

Αναλυτικά θα ισχύουν τα εξής μέτρα:
Πηγή: Veriotis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *