ΤΟΠΙΚΑ posted by

Τέλος εποχής για τον Γιώργο Καραμούσα: Παραδίδει τη σκυτάλη του σχολείου του

Τέλος εποχής για τον Γιώργο Καραμούσα: Παραδίδει τη σκυτάλη του σχολείου του

38 χρόνια μετά από πετυχημένη πορεία του στον χώρο των ξένων γλωσσών, ο Γιώργος Καραμούσας παραδίδει τη σκυτάλη του σχολείου του στην Αλεξάνδρεια. 

Ο κ. Καραμούσας μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή. 

Εμείς θα του ευχηθούμε καλή ξεκούραση και θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα: 

Σεβαστοί γονείς και αγαπημένα μου παιδιά,

Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια προσφοράς και σκληρής δουλειάς στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να παρθούν κάποιες σοβαρές αποφάσεις σχετικά με την πορεία του σχολείου μας, αφού για μένα ολοκληρώθηκε αυτό το όμορφο ταξίδι της εκπαιδευτικής μου καριέρας.

Σεβόμενος ως πατέρας και εκπαιδευτικός τις επιλογές των παιδιών μου να ακολουθήσουν τη δική τους επαγγελματική διαδρομή στην εκπαίδευση – Επιστήμες Φυσικής Αγωγής και Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης – καταλήξαμε στην ορθότερη επιλογή για το μέλλον του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Γ. Α. ΚΑΡΑΜΟΥΣΑ, ενός από τα καλύτερα σε αποτελέσματα Κέντρα Ξένων Γλωσσών πανελλαδικά.

Παραδίδουμε λοιπόν τη διεύθυνση και την ιδιοκτησία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Γ. Α. ΚΑΡΑΜΟΥΣΑ στην καταξιωμένη επί 26 συναπτά έτη καθηγήτριά μας Κα Νικολοπούλου Βασιλική με την αντίστοιχη επωνυμία «Κέντρο Ξένων Γλωσσών Νικολοπούλου Βασιλική». Παραμένω ωστόσο ως εκπαιδευτικός σύμβουλος για να προσφέρω την πολύτιμη εμπειρία μου.

Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά που όλα αυτά τα χρόνια με εμπιστεύτηκαν, με υποστήριξαν, μου δώσανε αγάπη και πήρανε αγάπη. Τους ευχαριστώ που μοιραστήκαμε τα όνειρα και τις αγωνίες όλων και του καθενός ξεχωριστά. Μεγαλώσαμε μαζί γενιές και γενιές… ταξιδέψαμε… διασκεδάσαμε… χαρήκαμε… λυπηθήκαμε… επιτύχαμε… και στο τέλος μάθαμε…

Ευχαριστώ πολύ όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σ’ όλα τα παιδιά, να έχουν στόχους στη ζωή τους και να αγωνίζονται γι’ αυτούς.

Και μην ξεχνάτε αυτό που λέει το μότο του Σχολείου μας:

“Today is the first day of the rest of your life – so enjoy it”

(Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σας)

Και πάντα ένα τέλος είναι μια καινούργια αρχή.

Με τιμή,

Γεώργιος Καραμούσας

 

Βιογραφικό 

– Απόφοιτος Carleton University Ottawa – Canada ( 1. Πτυχίο Ισπανικής – Γαλλικής Φιλολογίας, 2. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διδασκαλία της Αγγλικής ως δεύτερη γλώσσα)

– Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ι.Κ.Ξ. Γλωσσών Βορείου Ελλάδος (1986-1990)

– Ιδρυτής και Πρόεδρος Σ.Ι.Κ. νομού Ημαθίας 1990 – 2020

– Μέλος της PALSO (Πανελλήνια Ομοσπονδία – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών)

– Έφορος εξετάσεων PALSO

– Μέλος Ταμείου Αρωγής PALSO

– Συν – ιδρυτής P.E.S. Professional Examination Services Cambridge με 7 συναδέλφους από νομούς Θεσσαλονίκης και Πιερίας.

– Υπεύθυνος εξεταστικών κέντρων για τις πανελλήνιες εξετάσεις γλωσσομάθειας PALSO – NOCN – Edexcel – Cambdridge – PTE (Pearson)

– Αντιπρόεδρος σε 3 (τρία) Πανευρωπαϊκά Συνέδρια με προέδρους συλλόγων από Βόρεια Ελλάδα με αποκορύφωμα το δεύτερο πανευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο “Γλώσσα – Όπλο Ειρήνης στην Οικουμένη” από όπου και το κείμενο παρακάτω:

– Εισηγητής Ισπανικών και Αγγλικών στο Ιδιωτικό ΚΕΚ “Γνώση” για τα μέλη του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

– Επίσημος μεταφραστής και διερμηνέας στο Διεθνές Συνέδριο “Αλέξανδρος ο Μέγας – Από την Μακεδονία στην Οικουμένη”

– Επίσημος μεταφραστής και διερμηνέας σε συνάντηση 32 Εμπορικών Ακολούθων από 32 χώρες (Από Νότια Αμερικής έως Ασία).

– Ιδιοκτήτης Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Γ.Α. ΚΑΡΑΜΟΥΣΑΣ” 1982-2020

Ως πρόεδρος του Συλλόγου Ημαθίας καταφέραμε να απορροφηθούν κονδύλια για σεμινάρια που αφορούσαν την εκπαίδευση και επιμόρφωση των συναδέλφων του νομού.

2 Comments

  • Αγαπητέ Γιώργο,

    Σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι γερός εσύ και η οικογένειά σου. Σ ‘ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη συμβολή σου στο να μάθω αυτήν την τόσο χρήσιμη γλώσσα για την επαγγελματική μου ζωή.
    Εύχομαι τώρα πλέον που δεν θα είσαι ενεργός στην εκπαίδευση των παιδιών, άρα θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να ασχοληθείς περισσότερο με τα κοινά και να προσφέρεις την πολύτιμη βοήθειά σου στον τόπο μας που τόσο την έχει ανάγκη.
    Ο Θεός να σου χαρίζει υγεία και ευτυχία.

    • THANK YOU ANTWNI…..!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *