ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Η Μίσα κάνει φίλους” το βιβλίο που προτείνει για αυτήν την εβδομάδα η POWER BOOK Girl

“Η Μίσα κάνει φίλους” το βιβλίο που προτείνει για αυτήν την εβδομάδα η POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Η ΜΙΣΑ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΟΥΣ

Εκδόσεις : Ψυχογιός Παιδί

Συγγραφέας : Τομ Πέρσιβαλ

Προτεινόμενη ηλικία: 3+ ετών

Η Μίσα φτιάχνει εικόνες από αριθμούς και ήχους. Σε ένα πράγμα όμως δυσκολεύεται, να κάνει φίλους. Δεν ξέρει τι να κάνει ή τι να πει όταν τους συναντά και αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει άραγε κάποια στιγμή. Ένα απόγευμα η Μίσα έχει μια ιδέα. Βγάζει μπογιές, μολύβια και ότι άλλο χρειάζεται. Κόβει, κολλάει, καρφώνει και ράβει. Σύντομα φτιάχνει μια παρέα από αστείους φίλους. Δεν είναι τόσο καλοί στα παιχνίδια αλλά η Μίσα νιώθει άνετα μαζί τους. Μια μέρα η μαμά της, της λέει για το πάρτι που θα πάνε. Άραγε θα καταφέρει η Μίσα να βρει τους φίλους που τόσο επιθυμεί ή θα μείνει με «τους δικούς της φίλους».

Μια ιστορία για την φιλία που βοηθάει τα παιδιά να αγκαλιαστούν ζεστά και να αποδεχτούν τους άλλους. Υπέροχη εικονογράφηση καθώς όλη η ιστορία γύρω από τη Μίσα είναι ασπρόμαυρη μέχρι τη στιγμή που καταφέρνει να κάνει φίλους, τότε που όλα γύρω της παίρνουν χρώμα και αξία. Απλός και ουσιαστικός λόγος αλλά και ένα βαθύ και ουσιαστικό μήνυμα. Ένα βιβλίο της σειράς του Τομ Πέρσιβαλ που πρέπει να υπάρχει στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης σας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός Παιδί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *