ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Τσαβδαρίδης: “Να πληρωθεί το 50% των Σχεδίων Βελτίωσης, πέραν της προκαταβολής”

Τσαβδαρίδης: “Να πληρωθεί το 50% των Σχεδίων Βελτίωσης, πέραν της προκαταβολής”

Να ξεκινήσουν ταχύτατα οι πληρωμές στα Σχέδια Βελτίωσης, πέραν της προκαταβολής, ζήτησε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα σε χθεσινή τους σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε την ανάγκη να αρχίσουν οι πληρωμές, έως 50% της συνολικής δημόσιας δαπάνης,  χωρίς την απαιτούμενη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου.

Δεδομένης της ολοκλήρωσης του σταδίου των διοικητικών ελέγχων, ζήτησε την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, τα οποία δυστυχώς μεγεθύνονται λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς η επιβολή τους καθιστά δύσκολες τις μετακινήσεις και κατ’ επέκταση και τους επιτόπιους ελέγχους και τις αυτοψίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Βουλευτή:

1. Η έγκριση της πληρωμής να γίνεται χωρίς την υποχρέωση της επιτόπιάς επίσκεψης, εφόσον ο δικαιούχος αιτηθεί ποσό μέχρι το 50% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

2. Η επαλήθευση να γίνεται σε μελλοντική επιτόπια επίσκεψη είτε μετά από αίτημα πληρωμής με το οποίο θα γίνεται υπέρβαση του 50%  είτε με το πέρας 3μήνου από την άρση των περιοριστικών μέτρων.

3. Απλοποίηση του συνόλου των διαδικασιών που αφορούν τις πληρωμές.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι οι εν λόγω προτάσεις συμφωνούν με τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, στηρίζοντας τις επενδύσεις που έγιναν προς την κατεύθυνση αυτήν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *