ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl αυτήν την εβδομάδα

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΑΜΑΛΙΑ

Εκδόσεις : Ίκαρος

Συγγραφέας : Αντώνης Παπαθεοδούλου

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ ετών

“Έλα πάρε πάρε πάρε…εδώ η καλή μπάμια” 

Η μικρή Αμαλία πηγαίνει μια βόλτα στη λαϊκή αγορά κρατώντας το λεμόνι της. Ακούγοντας τις φωνές των πωλητών εκείνη σιωπηλή παρατηρεί γύρω της. Κόσμος πηγαίνει και έρχεται. Εκείνη πάντα σιωπηλή και παρατηρητική. Ώσπου ξαφνικά ένα καφάσι αναποδογυρίζει και γίνεται ο δικός της πάγκος. “Ω λεμόνι” αναφωνεί και ο κόσμος την παρατηρεί…Τι λέτε θα καταφέρει να το πουλήσει;

Το πολυβραβευμένο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση της Ν. Σταματιάδη είναι ένα βιβλίο διαφορετικό χωρίς να ακολουθεί τους «κανόνες» των κλασσικών εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων. Η μικρή Αμάλια καταφέρνει να επικρατήσει στο κόσμο των «μεγάλων» και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση καταργώντας τις δυνατές χωρίς νόημα φωνές της λαϊκής αγοράς. Τους δείχνει το δρόμο για να φτιάχνουν έμμετρα ποιήματα και πειράγματα προς τους πελάτες τους. Υπέροχη ιστορία, μοναδική εικονογράφηση, απλός και κατανοητός λόγος αλλά και ιστορία που βασίζεται στην πραγματική ζωή της Αμάλιας Ροντρίγες, βασίλισσας του Φάντο, κάνουν το βιβλίο να αξίζει να υπάρχει στα ράφια της παιδικής σας βιβλιοθήκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up