ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Παράταση στο lockdown – προς γενικό απαγορευτικό Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Παράταση στο lockdown – προς γενικό απαγορευτικό Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Στον ΣΚΑΙ μίλησε το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. Τσακίρης ανέφερε πως θεωρεί δεδομένη την πανελλαδική παράταση του lockdown μετά τις 30 Νοεμβρίου που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

Στις εκτιμήσεις του καθηγητή είναι πως τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα.

«Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας συνεχίζεται η εκθετική πορεία των κρουσμάτων με  μικρή μόνο επιβράδυνση. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε απτά αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακρής.

«Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα» ανέφερε ο καθηγητής.

«Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (θα εφαρμοστεί το γενικευμένο lockdown), εκεί είναι τα μεγαλύτερα πρόβλημα πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ. Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. Στις 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ» είπε. 

1 Comment

  • Είστε γελοίοι ρε, κλείστε μας μέσα μέχρι το 2025 τότε θα έχει εξαφανιστεί ο corona μαζί με τον μισό πληθυσμό της γης από την μήνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *