ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το Σάββατο οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Το Σάββατο οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 τελικά θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, παρότι είχε επισήμως γίνει γνωστό ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονταν στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έγινε γνωστό ότι η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων δεν είχε ολοκληρωθεί, οπότε οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα γνωστοποιηθούν αύριο.

Ενώ οι πληροφορίες από το μεσημέρι ανέφεραν ότι ο προσανατολισμός ήταν να κλείσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα, και μάλιστα από τη Δευτέρα, όπως συμβαίνει με την δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια, πλέον έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να κλείσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στη Βόρεια Ελλάδα και βεβαίως στη Θεσσαλονίκη, που εξακολουθεί να έχει «μαύρη πρωτιά» στα επιβεβαιωμένα κρούσματα: Σήμερα επιβεβεβαιώθηκαν 725 νέα κρούσματα σε σύνολο για τη χώρα 3.038.

Ο στόχος με κλείσιμο των σχολείων είτε σε όλη την Ελλάδα, είτε στις ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είναι ο περιορισμός της κινητικότητας και η ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. ‘Ηδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας πως αν χρειασθεί να κλείσουν, η κυβέρνηση θα το κάνει.

Σημειώνεται ότι η πρόταση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία είναι στο τραπέζι όχι γιατί τα σχολεία αποτελούν εστία υπερμετάδοσης, αλλά γιατί αφενός θα περιοριστεί η κινητικότητα, αφετέρου θα σταλεί το μήνυμα ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά πράγμα που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της τήρησης του συνολικού πακέτου των μέτρων που περιλαμβάνει το δεύτερο lockdown.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων είχε γίνει στις αρχές της εβδομάδας και αφορούσε τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η εξάπλωση της πανδημίας αλλάζει τα δεδομένα, αφού στην «κόκκινη ζώνη» έχουν μπει και μπαίνουν ολοένα και περισσότερες περιοχές, πράγμα που αποτυπώνεται στα 3.319 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και τα 3.038 σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up