ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Εργασίες στο τμήμα Βρυσάκι – Αλεξάνδρεια από την Πέμπτη, δείξτε προσοχή οι οδηγοί

Εργασίες στο τμήμα Βρυσάκι – Αλεξάνδρεια από την Πέμπτη, δείξτε προσοχή οι οδηγοί

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών στα πλαίσια έργου «Κατασκευή δικτύου οπτικών ινών της WIND RSS Alexandreia», αποφασίζουμε:

Την στένωση της λωρίδας κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά την διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών, στην Ε.Ο.4 της Π.Ε. Ημαθίας, από Χ.Θ. 53+000 (Τ.Κ. Βρυσακίου) έως Χ.Θ. 50+000 (δ/ση με οδό Σμύρνης – Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Βρυσάκι προς Αλεξάνδρεια.

Α. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, έκαστης ημέρας, από την Πέμπτη 26-11-2020 έως και την Παρασκευή 04-12-2020.

Β. Σε κάθε περίπτωση, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται αμφίδρομα από το εναπομείναν πλάτος έκαστου ρεύματος κυκλοφορίας που θα είναι τουλάχιστον 2,75 μέτρα για όλο το τμήμα της οδού που θα διεξάγονται οι εργασίες. Σε καμία περίπτωση, δε θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εν λόγω οδό.

Γ. Ανωτέρω εργασίες θα ξεκινούν μετά την ανατολή του ηλίου και θα ολοκληρώνονται πριν την Δύση του Ηλίου εκάστης ημέρας και η οδός θα αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές ύλες και ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Δ. Το Σάββατο 28-11-2020 και την Κυριακή 29-11-2020 δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες. Σε περίπτωση εμφάνισης έντονων καιρικών φαινομένων (βροχόπτωση, δυνατοί άνεμοι κ.λπ.) θα γίνει διακοπή των εργασιών και λήξη των μέτρων κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Ε. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, θα εφαρμόζονται οι εγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην ανωτέρω με α/α 4 εγκεκριμένη Τεχνική Έκθεση και Μελέτη Εργοταξιακής Σήμανσης, μελέτες οι οποίες είναι βασισμένες στο τυπικό σχέδιο 2.1.1. της σχετικής Απόφασης του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011, ΦΕΚ 905, τ. Β΄ 20-05-2011), σήμανση η οποία εγκρίθηκε ως κατάλληλη προς εφαρμογή για τις ανωτέρω εργασίες και από την Υ.Τ.Ε./ Π.Ε. Ημαθίας.

Πέραν της εγκεκριμένης σήμανσης, σε όλη τη διάρκεια των εργασιών, θα υπάρχουν σηματωροί, εκατέρωθεν του εργοταξίου.

ΣΤ. Η εγκεκριμένη σήμανση θα τοποθετηθεί, πριν την έναρξη των εργασιών και σε κάθε περίπτωση μετά την ανατολή του ηλίου και θα απομακρυνθεί μετά το πέρας αυτών και σε κάθε περίπτωση πριν τη δύση του ηλίου, από την ανάδοχο εταιρία του έργου και υπό την επίβλεψη και μέριμνα του Φορέα της οδού (Υ.Τ.Ε./Π.Ε. Ημαθίας), σύμφωνα με την ανωτέρω με α/α 4 εγκεκριμένη μελέτη. Πέραν της εγκεκριμένης σήμανσης θα πρέπει:

1) Να εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των εργαζομένων και των εργοταξιακών οχημάτων, από και προς τους χώρους εργασιών.

2) Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα ισχύουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης και επιπλέον οι υφιστάμενες πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης, που αντιβαίνουν στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, να αφαιρεθούν ή να καλυφθούν.

3) Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλή διέλευση οχημάτων έκτακτης Ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά αστυνομίας).

4) Να ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο για την ασφαλή και ελεύθερη πρόσβαση στις παρόδιες ιδιοκτησίες, όπου βρίσκονται είσοδοι- έξοδοι, που βρίσκονται μέσα στη ζώνη αποκλεισμού του έργου.

Ζ. Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται, καθ΄ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να επιτηρεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *