ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ και για Πολυκατοικίες – μοναδικά οφέλη με την εμπειρία των ειδικών!

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ και για Πολυκατοικίες – μοναδικά οφέλη με την εμπειρία των ειδικών!

Στις 15 Ιανουαρίου 2021 ξεκινά για την περιοχή μας η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», με προϋπολογισμό ύψους 850 εκατ. ευρώ και ποσοστά επιχορήγησης των επενδύσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας που φθάνουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας ακόμη και στο 95%.

Στόχος του Εξοικονομώ κατ’ οίκον είναι η παροχή κινήτρων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, με στόχο την μείωση των ενεργειακών αναγκών.

Για πολυκατοικίες διακρίνονται δύο περιπτώσεις, για παρεμβάσεις και στα διαμερίσματα ή μόνο στους κοινόχρηστους χώρους

  • Αίτηση Τύπου Α: Υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο της πολυκατοικίας, και συνδέεται με επιμέρους αιτήσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων που περιλαμβάνουν μη κοινόχρηστες ενεργειακές παρεμβάσεις αναβάθμισης αυτών.
  • Αίτηση Τύπου Β: Υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο και περιλαμβάνει μόνο αυτοτελείς παρεμβάσεις αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας, χωρίς, δηλαδή, να συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις στα διαμερίσματα.

Για τις παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους και ανελκυστήρες θα παρέχεται ενιαίο ποσοστό ενίσχυσης 60% ανεξαρτήτως εισοδήματος (συν 10% σαν «ρήτρα κορονοϊού» )

Οι λοιπές επιλέξιμες κοινόχρηστες παρεμβάσεις για πολυκατοικίες περιλαμβάνουν:

  • Αναβάθμιση ανελκυστήρα
  • Αναβάθμιση συστήματος φωτισμού: Αντικατάσταση λαμπτήρων με χαμηλής κατανάλωσης (π.χ. LED)
  • Αντικατάσταση του συστήματος χρονισμού με έξυπνο σύστημα διαχείρισης

Για την ένταξη στο Πρόγραμμα απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις παρεμβάσεις), το κόστος των οποίων καλύπτεται κατά 100% από το Πρόγραμμα, μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Η επιχείρηση Χότζας Ανδρέας στην Αλεξάνδρεια κατέχοντας πολυετή εμπειρία πάνω στο αντικείμενο εργασίας της, σε συνεργασία με ένα από τα πιο αξιόπιστα τεχνικά γραφεία στην περιφέρεια Θεσσαλίας, του Ιωάννη Ζιάκα ( MSc ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Δ.Π.Θ.) αλλά και με την βοήθεια του ανερχόμενου πολιτικού Μηχανικού Χότζα Μανώλη σας συμβουλεύουν και σας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση για το σπίτι σας. Το πρόγραμμα για τις συμμετοχές των ακινήτων που θα εγκριθούν θα έχει ως στόχο να υλοποιηθεί από ντόπιους προμηθευτές και τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι , υδραυλικοί κλπ. )

Η συνεργασία των δυο επιχειρήσεων προσφέρει μοναδικά οφέλη όπως:

  • Δωρεάν αυτοψία
  • Δωρεάν συμβουλευτική τοποθέτηση
  • Δωρεάν καταχώρηση αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα
  • Εξασφάλιση προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα

 

Επικοινωνήστε με την επιχείρηση στο τηλέφωνο 6979237920 ώστε να λάβετε άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες και να ενταχθείτε στο πρόγραμμα που θα σας δώσει τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε το χώρο σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *