ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl!

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ…

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Στην ζωή μας συναντάμε πολλές μορφές οικογένειας, όπως και ο Γιωργής που έχει στην τάξη του παιδιά που μεγαλώνουν με ένα γονέα, είτε μαμά είτε μπαμπά. Παιδιά που μεγαλώνουν με δυο γονείς, είτε μαμά μπαμπάς, είτε δυο μαμάδες, είτε δύο μπαμπάδες. Άλλα που μεγαλώνουν με παππούδες και άλλα που έχουν δυο διαφορετικά σπίτια λόγω διαζυγίου.

Ακόμη άλλα που έχουν διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω ή και χρώμα ακόμη και παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικά ή ακουστικά.

Τέλος ακόμη έχει στην τάξη του παιδιά που δεν έχουν καθόλου γονείς. Τι όμως είναι αυτό που ενώνει αυτή η κόκκινη κλωστή και κάνει τα παιδιά να μεγαλώνουν με αγάπη και ασφάλεια;

Μια ιστορία που με λιτό, στέρεο και αδιαπραγμάτευτο επαναλαμβανόμενο μοτίβο λέξεων μας παρουσιάζει διαφορετικές συνθήκες οικογενειών. Πάνω απ’ όλα τις ιδεοληψίες και τις ανθρώπινες προσεγγίσεις είναι η αγάπη για τα παιδιά και η ασφάλεια που πρέπει να νιώθουν μέσα στην όποια μορφή οικογένειας.

Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου περνώντας ένα και μοναδικό μήνυμα. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώσει τη περιθωριοποίηση ή την απόρριψη επειδή η οικογένεια του δεν μοιάζει με των υπολοίπων. Για ακόμη μια φορά η κ. Κατρίνα Τσάνταλη με τη μαγική της πένα βοηθάει μικρούς και μεγάλους να μάθουν να αποδέχονται το διαφορετικό και να το αγκαλιάζουν. Η συγγραφική της απλότητα αλλά και η τόλμη της προσφέρουν ένα χέρι κοινωνικής αποδοχής σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Όμορφη εικονογράφηση, εξαιρετική προσέγγιση ενός τόσο ιδιαίτερου θέματος αλλά και τα δυνατά του μηνύματα κάνουν το βιβλίο να αξίζει να διαβαστεί και να βρίσκεται στο πιο ψηλό ράφι της παιδικής σας βιβλιοθήκης.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να νιώσουν την ασφάλεια και την αγάπη που χρειάζονται όποια και αν είναι η δομή της οικογένειας σας. Μόνο ένα παιδί ευτυχισμένο θα μεγαλώσει και θα γίνει ένας υπέροχος άνθρωπος που αργότερα θα κάνει την δική του οικογένεια, με ασφάλεια και αγάπη, όπως ο Γιωργής.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *